"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Manolo, ένα απλό μέντιουμ ή ταξιδευτής στο χρόνο;



Πώς ο Manolo βοήθησε τον Αλέξη να κερδίσει τις εκλογές. Πώς έπεφτε πάντα μέσα στις προβλέψεις. Είχε το Θείο χάρισμα ή ήταν ένας δυστυχισμένος, ταξιδευτής στο χρόνο; 


Η νύκτα που το παιδί της Καισαριανής δραπέτευσε από την χρυσή του φυλακή για να βρει στην συνέχεια καταφύγιο στην αυλή του Λαυρέντη. Διαβάστε τις νέες προβλέψεις του πριν τις εξαφανίσουν! Διαδώστε!

 
Η ζωή του Manolo είχε μετατραπεί σε μία Κόλαση. Με τον καιρό η φήμη του είχε γίνει γνωστή και το κοινωνικό του περιβάλλον του ασκούσε μία αφόρητη πίεση για να προβλέψει το μέλλον. Αυτός που είχε καταφέρει να βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών του 2015. Ο μόνος. Και με τέτοια εκπληκτική ακρίβεια.  


Ο πρώτος που θέλησε να κρατήσει για τον εαυτό του το θείο χάρισμα του Manolo ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Αρχικά του είχε παραχωρήσει ένα μικρό δωμάτιο στο υπόγειο του Μαξίμου.

 
Το άδολο και αθώο παιδί από την Καισαριανή πίστεψε στην αρχή ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο δώρο. Δεν άργησε να καταλάβει! Στην αρχή απλά του ζητούσαν «συμβουλές». «Να πάμε Manolo σε ρήξη»; «Τι διατύπωση πρέπει να έχει το δημοψήφισμα»;, «Θα κερδίσουμε σε νέες εκλογές»; «Να βγάλουμε ένα Ντοκουμέντο»; Αυτό που του άρεσε στην αρχή, τον κούραζε απίστευτα στην συνέχεια. Το μαγικό μέρος που το έλεγαν Μαξίμου, αυτό που θα ήθελε να ζει κάθε παιδί της Καισαριανής, του Περιστερίου και της Δραπετσώνας, είχε γίνει γι' αυτόν μια χρυσή φυλακή. Είχε κουραστεί να τον αντιμετωπίζουν όλοι σαν ένα μέντιουμ. Με τον καιρό άρχισαν και οι κοπέλες από τα γραφεία να ζητούν συμβουλές για τα προσωπικά τους. Δράμα.

 
Ένα πρωί ο Manolo δεν άντεξε και πήγε κατευθείαν στον Αλέξη. «Αλέξη δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα. Ασφυκτιώ, θα πεθάνω. Θα φύγω. Θα είμαι δικός σου για πάντα, αλλά θα πρέπει να μοιραστώ το χάρισμά μου και με άλλους». Έτσι κι έγινε.
 

Σας αποκαλύπτουμε σήμερα τον λόγο για τον οποίον ο Manolo έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Λαυρέντη και από άλλους επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες


Τους...


 έδειχνε το μέλλον, τον βοηθούσαν να έχει έναν πιο ανθρώπινο τρόπο διαβίωσης.  


Ήταν όμως ο Manolo ένας απλό μέντιουμ; Ή ένας ταξιδευτής στο χρόνο που θυμότανε στα ξαφνικά τις εικόνες από το… μέλλον;  


Οι άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά είχαν να λένε για τις στιγμές που βυθιζότανε στον εαυτό του και άρχιζε να διηγείται ιστορίες που έμοιαζαν ακαταλαβίστικες. Μία φορά ο ίδιος ο Αλέξης τρόμαξε, καθώς έτυχε σε μία τέτοια κρίση του Manolo, όταν ο φίλος του Νίκου άρχισε να λέει «θα πάτε φυλακή, θα πάτε φυλακή». Όταν άνοιξε τα μάτια του ο Αλέξης είχε ήδη φύγει. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδε.

 
Από τότε το όνομα του Manolo είναι απαγορευμένο στο Μαξίμου. Ήταν κι εκείνη η γραία που συνάντησε τυχαία ο Αλέξης σε μία από τις λίγες του εξόδους από το Μέγαρο. Η μαυροφορεμένη τον κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια του και του είπε: «Το πεπρωμένο, Αλέξη, φυγείν αδύνατον».  


Πώς είχε καταφέρει αυτή η φαινομενικά αδύναμη κυριούλα να περάσει τόσους δεκάδες καλογυμνασμένους άνδρες των ΜΑΤ; Πώς δεν την πρόσεξαν από την προσωπική του φρουρά; 


 Κοίταξε πίσω του και είχε εξαφανιστεί. Από τότε οι κλούβες τον συνοδεύουν και σε απλό περίπατο! Όσες φορές, δηλαδή, βγαίνει από την…χρυσή του φυλακή. Από αυτή που τόλμησε και δραπέτευσε ο Manolo…
 

ΥΓ: Διαβάζουμε τόσες και τόσες ανοησίες τις τελευταίες ημέρες που είπα να γράψω κι εγώ μία. Στο κάτω – κάτω της γραφής, τι σημασία έχει; Σε μία εποχή που η αλήθεια δολοφονείται συστηματικά στο όνομα της Ελευθεροτυπίας, ας γράφουμε και καμιά ανοησία. Όχι μόνο για να περνάει η ώρα. Παραμύθια αυτοί, ανέκδοτα εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: