"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Che Bordello



Την επομένη των ιταλικών εκλογών, η εφημερίδα Il Tempo κυκλοφόρησε με ένα αμφιλεγόμενο μα δεικτικό πρωτοσέλιδο. 


Ας μην υιοθετήσουμε γενικεύσεις τύπου «una faccia una razza», αλλά μόνο ένας τέτοιος τίτλος μπορεί να αποτυπώσει αυτό που συμβαίνει στην δική μας χώρα.


Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική αφού μπορεί σε επίπεδο δημοσιονομικών αριθμών να υπάρχει μία σταθερότητα, τα μέτωπα που έχουν ανοίξει, όμως, θα έφερναν σε δύσκολη θέση ακόμα και την πιο σταθερή και έμπειρη κυβέρνηση, πόσω μάλλον αυτό το συρφετό που έχει κατακλύσει το Μαξίμου και ροκανίζει το δημόσιο χρήμα σαν να μην υπάρχει αύριο.


Ο Ερντογάν αλωνίζει στην περιοχή και τα έχει βάλει με την Ελλάδα όπως ποτέ άλλοτε. Κρατά δύο στρατιωτικούς μας χωρίς να έχουμε ούτε ιδέα για το πότε θα απελευθερωθούν, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να μας απειλεί θυμίζοντάς μας μέχρι και την ήττα στον Σαγγάριο και την Μικρασιατική Καταστροφή. Τέλος, δεν αφήνει σε ησυχία την Κύπρο έχοντας παρανόμως εγκατασταθεί στην ΑΟΖ της εμποδίζοντας τις έρευνες.


Η αρχική αισιοδοξία για επίλυση του Σκοπιανού που καλλιέργησε η κυβέρνηση έπεσε στο κενό, αφού ο κατά τα άλλα διαλλακτικός Ζάεφ μέρα με την ημέρα εμφανίζει εμπόδια ενώ δεν διστάζει να μας κάνει και πλάκα λέγοντάς μας να αλλάξουμε εμείς το Σύνταγμά μας!


Την ίδια ώρα ακόμα και η Αλβανία εγείρει θέματα, αμφισβητώντας όχι μόνο τα θαλάσσια σύνορά μας και την οριοθέτηση της ΑΟΖ αλλά απαιτώντας μέχρι και μνημεία και αποζημιώσεις για τους συνεργάτες των Ναζί, τους Τσάμηδες.


Όχι, δεν τελειώνει εδώ ο σκόπελος. Μπορεί να φωνάζουμε πως η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι «καθαρή», αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού σύμφωνα με αξιωματούχους η εποπτεία θα είναι αυστηρή. Σαν να μην έφτανε αυτό το ΔΝΤ πιέζει για επιβολή των νομοθετημένων μέτρων, μείωση συντάξεων και αφορολογήτου ορίου, όλων μαζί το 2019 και όχι σταδιακά το 2019 και το 2020 όπως θα ήθελε η Κομισιόν!


Μέχρι εδώ είναι ήδη πολλά, αλλά συνεχίζουμε με τους μπαχαλάκηδες, τους αντιεξουσιαστές, τους αναρχικούς και τους νεοναζί που έχουν καταλάβει δρόμους και στενά εφαρμόζοντας ο καθένας τον νόμο όπως τον ερμηνεύει ο ίδιος φανερώνοντας την πλήρη ανεπάρκεια των πολιτικών προσώπων να εγγυηθούν την ασφάλεια του πολίτη.


Η λίστα μεγαλώνει αν δει κανείς την ανησυχία που επικρατεί στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με ρουσφέτια σε υπουργεία και διορισμούς σε συγγενείς του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.


Να σταματήσουμε εδώ; 


Όχι. Οι δημοσκοπήσεις είναι αποκαρδιωτικές δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω έως και 10 μονάδες και τον Πάνο Καμμένο, χαμένο στα αζήτητα, κάτι που κινητοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει –έστω και με άλλη αφορμή- με τον Σταύρο Θεοδωράκη.


Θα μπορούσε να πει κανείς πως όλα αυτά θα προκαλούσαν… έρπη σε όποιον είχε να τα διαχειριστεί, αλλά δεν σταματάμε.  


Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με όπλο (!) έφερε άλλο ένα πρόβλημα στο προσκήνιο για τον Αλέξη Τσίπρα.


Η προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος είναι «πυροτέχνημα» για να μπορέσει το Μέγαρο Μαξίμου να καταλάβει από πού του έρχονται οι σφαλιάρες της πραγματικότητας που εξαϋλώνουν τις αυταπάτες κατάκτησης εκτός της κυβέρνησης αλλά και της εξουσίας.


Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Είμαστε ελάχιστα βήματα πριν την πλήρη μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής και της καθημερινότητας.


Το θλιβερό είναι πως...

 όλα τα παραπάνω «ποδοσφαιροποιούνται» από τους θιασώτες του αφηγήματος της σταθερότητας προκαλώντας έριδες και συγκρούσεις των πολιτών μεταξύ τους σε μία προσπάθεια να χτιστεί ένα μπετοναρισμένο κοινό που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κυβέρνησης και όλων όσων την σιγοντάρουν βαφτίζοντας εγκάθετους όλους όσοι διαφωνούν.


Το ευτυχές είναι πως ο λαός δεν είναι διχασμένος. Έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, περιμένει υπομονετικά να περάσει το μαρτύριο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία γροθιά στα εθνικά θέματα δείχνοντας πως δεν απειλείται ούτε εκφοβίζεται από κανέναν, ακόμα κι αν χειρίζονται τα θέματα αυτά, ανεπαρκείς.


Όσο κι αν θέλουν κάποιοι το αντίθετο, οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που είναι. Μπορούμε, μας αξίζει, και αξίζει στην ίδια την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: