"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ και ΣΥΡΙΖΟΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΙΣΤΑΝ: Το εποικιστικό πρότζεκτ Υπατης Αρμοστείας, ΜΚΟ και πρόθυμων δημάρχων

Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle


Πρόσφατα, η Υπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα στέγασης «προσφύγων», το οποίο χρηματοδοτεί η Ε.Ε. και στεγάζει παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς σε διαμερίσματα σε διάφορες πόλεις, θα συνεχιστεί ως το 2019


Μετά το 2019, ωστόσο, σκοπός είναι το πρόγραμμα να ενταχθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή να το πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος.

 
Ολο αυτό ακούγεται, βέβαια, εξωφρενικό. Οχι μόνο γιατί ουσιαστικά ένας υπερεθνικός οργανισμός συμπεριφέρεται σαν κυβέρνηση και με περίσσιο θράσος ανακοινώνει τον εποικισμό της χώρας, αλλά και διότι ο ίδιος αυτός οργανισμός αποφασίζει ότι τα δικά του πρότζεκτ θα τα χρηματοδοτήσει ο γονατισμένος οικονομικά Ελληνας φορολογούμενος.  


Ως φαίνεται, οι έννοιες «δημοκρατία», «πολίτης», «κράτος» είναι απολύτως άγνωστες στην Υπατη Αρμοστεία και στον εκπρόσωπό της κ. Λεκλέρκ, ο οποίος δηλώνει ότι το πρόγραμμα αυτό έχει και πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

 
Είναι πασιφανές ότι η Υπατη Αρμοστεία και όλοι οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα στρουθοκαμηλίζουν απέναντι στη ζοφερή κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στα νησιά και στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της εγκατάστασης όλων αυτών των πληθυσμών.

 
Είναι πασιφανές ότι όλοι αυτοί κωφεύουν επιδεικτικά στις διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών των περιοχών αυτών, στους οποίους συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουν.  


Ομως, σε αυτό το εποικιστικό πρότζεκτ δεν είναι μόνη η Υπατη Αρμοστεία... 


Υπάρχουν και...

 επτά ΜΚΟ, καθώς και διάφοροι πρόθυμοι δήμαρχοι, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, της Λάρισας, των Τρικκαίων, της Καρδίτσας, της Λιβαδειάς, της Τρίπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, με τους οποίους συνεργάζονται.


Ωστόσο, οι βασικοί συνεργάτες τους είναι όλοι αυτοί οι προθυμότατοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποφάσισαν, ως άλλοι μαυραγορίτες, να αδράξουν την ευκαιρία και να αποκομίσουν κέρδος εις βάρος των συμπολιτών τους. Ανθρωποι οι οποίοι μένουν σε περιοχές που δεν τις αγγίζει το πρόβλημα έδωσαν τα σπίτια τους -με το αζημίωτο, βέβαια- στην Υπατη Αρμοστεία, η οποία μέσω των ΜΚΟ τα έχει μετατρέψει σε ξενώνες και μπαινοβγαίνει άγνωστος αριθμός ανθρώπων άγνωστης ταυτότητας.
 

Το πώς ζουν οι υπόλοιποι ένοικοι και οι υπόλοιποι κάτοικοι στις γειτονιές αυτές ποσώς ενδιαφέρει και την Υπατη Αρμοστεία και τους δημάρχους και τις ΜΚΟ και τους πρόθυμους ιδιοκτήτες. 


Σε άλλες εποχές, αυτό λεγόταν «διωγμός» και «εποικισμός». Σήμερα λέγεται «αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: