"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Τα Χριστούγεννα μετά το Μπρουνέι, απαγορεύτηκαν και στην Σομαλία ως απειλή για την πίστη της κοινότητας των μαχμουτοφασισταριών - Αντε με το καλό γρήγορα και στα δικά μας μην απειληθεί η πίστη των λαθρο-εποίκων...

Μετά το Μπρουνέι, τα Χριστούγεννα απαγορεύτηκαν και στη Σομαλία, με εντολή της κυβέρνησης της χώρας που κατά πλειοψηφία αποτελείται από μουσουλμάνους πολιτικούς.

 


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θρησκευμάτων της χώρας οι χριστουγεννιάτικοι και πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί μπορεί να «βλάψουν την πίστη της μουσουλμανικής κοινότητας». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι ανησυχεί πως οι εορτασμοί μπορεί να πυροδοτήσουν επιθέσεις από ακραίους ισλαμιστές.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει ότι οι ομάδες ασφαλείας και η αστυνομία έχουν αυστηρές εντολές να διαλύουν όλες τις εορταστικές συγκεντρώσεις. Ο σεΐχης Νουρ Μπαρούντ Γκουρχάν, του Ανώτατου Θρησκευτικού Συμβουλίου της Σομαλίας, ανέφερε ότι οι εορτασμοί δεν αποκλείεται να «ενοχλήσουν» τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, μιας ομάδας που έχει δηλώσει πίστη στην Αλ Κάιντα.


 
Το 2014, οι μαχητές της ομάδας πραγματοποίησαν επίθεση ανήμερα τα Χριστούγεννα στα κεντρικά γραφεία της Αφρικανικής Ένωσης στο Μογκαντίσου. 

Η Αλ Σαμπάμπ κέρδισε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Σομαλικής πρωτεύουσας το 2006, μέχρι το 2011 όταν μια ομάδα της Αφρικανικής Ένωσης, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, εκδίωκαν τους μαχητές από την πόλη. Το 2012, ανακαταλήφθηκε και το λιμάνι του Κισμάγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: