"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία


Πριν προχωρήσουμε σε προπόσεις θα ήθελα να ενημερώσω τους εκλεκτούς συμπεθέρους για το εξής. Ευτυχώς που μας έκοψε και δανειστήκαμε τελικά από τους Ευρωπαίους. Υποχρεωθήκαμε έτσι να εναρμονιστούμε με το δικό τους Δίκαιο. Αλλιώς, αν χρωστάγαμε τώρα της Μιχαλούς, αν μας είχαν καθίσει τίποτα εναλλακτικοί δανειστές του κ. Τσίπρα –Κίνα, Ιράν, Μόσκοβος–, την Τρίτη το βράδυ δεν θα ψηφίζαμε αυτό το διστακτικό Σύμφωνο αλλά νόμο για τον απαγχονισμό και τον παραδειγματικό ευνουχισμό των ανθρώπων για τους οποίους σήμερα κοπτόμεθα. Αυτά. Περάστε τώρα στον μπουφέ.


Ευτυχώς που δεν ήρθαν όλοι οι καλεσμένοι κι έτσι θα μας μείνει φαΐ και για αύριο. Κατά τη γνώμη μου, η μόνη που δικαιολογείται είναι η θεοσεβούμενη βουλευτής Κανέλλη. Και βιβλικά να το δει κανείς, το «αγρόν ηγόραζε» αποτελεί νομολογία από τον καιρό του Κατά Λουκάν (κεφ. 14, 16) και του Κατά Ματθαίον (κεφ. 22). Άλλωστε, η εποχή που ζούμε είναι ένα κι ένα για αγορές. Λεφτά να υπάρχουν και αγοράζεις κοψοχρονιά ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Σπίτια, αγροτεμάχια, υπόληψη, συνέπεια, αυτοσεβασμό, μαρξισμό-λενινισμό, τα πάντα.


Σε shopping therapy επιδιδόταν μάλλον και μια άλλη απούσα, η αρχηγός κόμματος κ. Γεννηματά, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη. Γι’ αυτήν μου είναι εντελώς αδύνατον να υποθέσω τι έκανε την ώρα της ψηφοφορίας γιατί απλούστατα μου είναι εντελώς αδύνατον να υποθέσω τι κάνει γενικώς. 


Αν ρωτάς για μένα, ευχαρίστως θα απέβαλλα της αιθούσης και πολλούς απ’ αυτούς που υπερψήφισαν το Σύμφωνο.  


Τι γιατί; 


 Γιατί με το ένα χέρι το ψήφιζαν και με τ’ άλλο το γκαντέμιαζαν. Δεν είναι τρόπος αυτός να συναινείς στην ένωση δυο ανθρώπων προβάλλοντας ως μοναδικό επιχείρημα το θάνατο. Ποιος θα σε κληρονομήσει, ποιος θα σε θάψει, ποιος θα σε παραστέκει στην εντατική. Μάλιστα… Αυτά ήταν τα συχαρίκια που έδωσαν στους ανθρώπους ορισμένοι από τους βουλευτές μας.  


Τι γιατί; 


 Γιατί... 
αποστειρώνοντας το Σύμφωνο από το επιχείρημα του έρωτα και της επιθυμίας, στην πραγματικότητα διατηρείς την εκλογική σου πίτα ολάκερη και τον παπά χορτάτο. 


Πονηρότεροι της Λιάνας και της Φώφης, που λέγαμε και παραπάνω. Σκέψου το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: