"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Αίσχος πουσταριών έξω από τη Μητρόπολη


Τελικά οι ομόφυλοι τη μέρα που πέτυχαν την πρώτη (πολιτική) νίκη τους κατάφεραν να πετύχουν και την πρώτη μεγάλη ήττα τους. Εξαιτίας κάποιων αφρόνων! Να δώσουν πάτημα σε όσους τους κατηγορούν. Διότι δεν μπορείς να ζητείς σεβασμό στη σεξουαλική (και όχι μόνο) επιλογή σου και την ίδια ώρα να μη δείχνεις εσύ σεβασμό στους άλλους και ιδιαίτερα στην Ορθοδοξία, την κατεξοχήν ανεκτική θρησκεία. Δεν μπορεί η ελληνική Βουλή να τολμά και στη συντριπτική πλειοψηφία της να ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης και κάποιοι να δείχνουν με τη συμπεριφορά τους ότι δεν είναι ικανοί να συμβιώσουν με την κοινωνία που με βαριά καρδιά τούς αποδέχεται.

 
Την ώρα που ζητούν ίσα δικαιώματα στη διαφορετικότητα απαιτούν μια διαφορετική αντιμετώπιση επιβάλλοντας τις δικές τους θέσεις στους υπολοίπους και κοροϊδεύοντας πράγματα που για κάποιους θεωρούνται ιερά και όσια.

 
Οσα συνέβησαν χθες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών αποτελούν ντροπή για τους ίδιους τους ομόφυλους, που έχασαν το όποιο πλεονέκτημα είχαν απέναντι σε ακραίες φωνές στην κοινωνία. Το να ντύνονται με ράσα και να φιλιούνται έξω από τον καθεδρικό ναό δεν ήταν μόνο μια λανθασμένη και προσβλητική κίνηση απέναντι στην Εκκλησία, αλλά μια κίνηση απέναντι στους κληρικούς, οι οποίοι στην πλειονότητά τους διαχρονικά έχουν δώσει μεγάλες μάχες για την προστασία της αξιοπρέπειας και της εθνικής ταυτότητας.

 
Το κυριότερο είναι ότι δεν πρόσβαλαν με αυτό τα πρόσωπα αλλά τους εκπροσώπους του Θεού (είτε πιστεύουν είτε όχι) πάνω στη γη. Εκτέθηκαν από αυτήν την επιλογή τους επιλέγοντας να συμπεριφερθούν αλλοπρόσαλλα, αντιγράφοντας σε πρακτική αυτούς της άλλης πλευράς. Εδειξαν ότι για να διασφαλίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας δεν διστάζουν να προσβάλλουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πιστεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
 

Εγιναν και οι ίδιοι ακραίοι μουτζαχεντίν της ειρωνείας και της απαξίωσης θεσμών που έχουν βοηθήσει την κοινωνία να αποκτήσει πιο ανθρώπινο πρόσωπο. 


Διότι:  


O σεβασμός δεν είναι κάτι που χαρίζεται αλλά κάτι που κερδίζεται. Και αυτό ισχύει για όλους. Ομόφυλους και μη. Γι' αυτό ας ξαναδιαβάσουν το πανό που ύψωσαν και έλεγε «Η αγάπη δεν είναι αμαρτία». Γιατί ήδη χθες υπέπεσαν σε πολλές


Δεν υπάρχουν σχόλια: