"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Βγαίνουν από τις κρυψώνες τους όσοι «απουσίαζαν» από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης (Εικόνες)

Ο Αντώνης Σαμαράς, κρύφτηκε κάτω από ένα κρεβάτι για δύο μέρες, ώστε να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει «ναι» ή «όχι» στο Σύμφωνο Συμβίωσης
Ο Αντώνης Σαμαράς, κρύφτηκε κάτω από ένα κρεβάτι για δύο μέρες, 
ώστε να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει «ναι» ή «όχι» στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Τις τελευταίες μέρες δήλωσαν «άρρωστοι» ή «χαμένοι» ή με «επείγουσες υποθέσεις». Έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην πάρουν την ευθύνη της γνώμης τους και να τους έχουν όλους ευχαριστημένους, όπως πρέπει να κάνει κάθε πολιτκός της περασμένης δεκαετίας.
Η Λιάνα Κανέλλη, πέρασε τις ώρες της ψηφοφορίας μέσα σε ένα άδειο κάδο, έξω από τα γραφεία του Περισσού
Η Λιάνα Κανέλλη, πέρασε τις ώρες της ψηφοφορίας μέσα σε ένα άδειο κάδο,
 έξω από τα γραφεία του Περισσού
Πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί, πέρασαν ώρες αγωνίας, μήπως ανακαλύψει κανείς την κρυψώνα τους και τους ζητήσει να πάρουν υπεύθυνη θέση

Όμως τώρα τα δύσκολα πέρασαν. Και η ανακούφιση, τώρα που πέρασε η δοκιμασία, είναι τόσο μεγάλη που σβήνει τα ίχνη ταλαιπωρίας από το πρόσωπό τους.
Ο Κώστας Καραμανλής, για να αποφύγει να δυσαρεστήσει κάποιον, έβαλε τους «κύκλους» του να τον κρύψουν σε ένα θάμνο, έξω από το Κτίριο Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη
Ο Κώστας Καραμανλής, για να αποφύγει να δυσαρεστήσει κάποιον,
έβαλε τους «κύκλους» του να τον κρύψουν σε ένα θάμνο,
έξω από το Κτίριο Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη
Οι «απόντες» δείχνουν να συνέρχονται σταδιακά και ετοιμάζονται να αναλάβουν ξανά με παρρησία και υπευθυνότητα υπεύθυνες θέσεις στη δημόσια ζωή, καλώντας τους πολίτες να τους δείξουν εμπιστοσύνη, γιατί δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν με συμφέροντα την κρίσιμη στιγμή.
Η Φώφη Γεννηματά κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο επειδή ένιωσε μια αδιαθεσία
Η Φώφη Γεννηματά κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο επειδή ένιωσε μια αδιαθεσία
Ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε σε ένα χαρτόκουτο σε πολεμικό καταφύγιο για να μην τον δει ο Αμβρόσιος να μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε σε ένα χαρτόκουτο σε πολεμικό καταφύγιo
για να μην τον δει ο Αμβρόσιος να μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: