"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Υπάρχουν πολιτικοί με αρχ!δ!@ να δώσουν την δέουσα πολιτική απάντηση και λύση στο πρόβλημα του βίαιου εποικισμό της χώρας και της ηπείρου μας?

Η αμήχανη Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να βρει ούτε μισή ιδέα της προκοπής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Ο εποικισμός από αλλογενείς και αλλοθρήσκους (ειδικά μουσουλμάνους) συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών προσπαθούν να κρύψουν εκατομμύρια λαθρομεταναστών κάτω από το μεσογειακό χαλί, που απλώνεται από την Ελλάδα ως τη νότια παραλιακή ζώνη της Ισπανίας.

Ακόμα και η Βρετανία έχει μείζον θέμα με τη λαθρομετανάστευση. Οπως έγραψε η «δημοκρατία», κατά χιλιάδες εισέρχονται οι μετανάστες στη σήραγγα της Μάγχης και προσπαθούν να περάσουν στο νησί της βασίλισσας Ελισάβετ. Εννέα απ' αυτούς έχουν σκοτωθεί από τις αρχές Ιουνίου. 

Ο πρωθυπουργός Κάμερον συγκαλεί ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης, σχεδιάζει την ανέγερση φραχτών και γενικά ασχολείται με τα πάντα εκτός από το αντικείμενό του: την πολιτική.

Οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι της Ε.Ε. οφείλουν πρώτα να δώσουν πολιτική απάντηση στο ζήτημα κι ύστερα να εξειδικεύσουν στο πρακτικό θέμα της απόκρουσης του λαθρομεταναστευτικού κύματος που πλημμυρίζει τη γηραιά ήπειρο. 

Αυτή η πολιτική απάντηση είναι απλή, κάθετη και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην Αυστραλία:

Πρέπει να διαμηνυθεί στους επίδοξους μετοίκους ότι, αν μπούνε παράνομα στην Ευρώπη, δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να κάνουν αυτήν την ήπειρο σπίτι τους. Το 2014 η αυστραλιανή κυβέρνηση δημοσιοποίησε βίντεο με το μήνυμα του αντιστράτηγου Ανγκους Κάμπελ προς τους λαθρομετανάστες.

Εκεί ο διοικητής του σώματος φύλαξης των συνόρων είπε με αυστηρότατο ύφος: «Αν ταξιδεύεις με πλοίο δίχως να έχεις βίζα, δεν θα κάνεις την Αυστραλία σπίτι σου! Οι νόμοι ισχύουν για όλους: οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτα παιδιά, μορφωμένους, εξειδικευμένους εργάτες. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις».

Το μήνυμα ελήφθη από όλους και οι νηοπομπές των δουλεμπορικών που προορίζονταν για την Αυστραλία κατευθύνονται πλέον στην Ευρώπη.


 Οι Αυστραλοί είπαν το αυτονόητο: 


Αν μπεις παράνομα, δεν θα νομιμοποιηθείς ποτέ.

Εμείς γιατί διστάζουμε;  

Μήπως κάποιοι θησαυρίζουν από το δουλεμπόριο; Οι υποψίες είναι πολλές και εν πολλοίς δικαιολογημένες.


1 σχόλιο:

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Πολιτικοί με αρχiδια δεν ξέρω αν υπάρχουν ...
Αρχiδια πολιτικοί υπάρχουν στην βουλή των Ελλήνων ... γεμάτη είναι !