"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΥΣΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: H Παλμύρα ως τελευταίο καμπανάκι αφύπνισης της "ωραίας κοιμωμένης" Ευρώπης ...


Ενός λεπτού σιγή για τον ναό του Βάαλ-Δία που έγινε σκόνη από εκρηκτικά του Ισλαμικού Κράτους.  

Θα κλαίμε για τις κοτρώνες και τα ντουβάρια τώρα; 

Φυσικά και θα κλαίμε για τα κατεστραμμένα επιτεύγματα, φυσικά και θα κλαίμε για την καταστροφή τεκμηρίων πολιτισμού. 

Φυσικά και θα κλαίμε για την βίαιη επιβολή ενός πολιτισμού σε έναν άλλο.  

Οι τζιχαντιστές που ελέγχουν εδάφη της Συρίας κατέλαβαν την Παλμύρα τον Μάιο αλλά μόλις τώρα κατέστρεψαν τον ρωμαϊκό ναό. Να κρατήσουμε μια υποσημείωση: αυτή η καταστροφή δεν είναι αρκετή για να κατευνάσει το μίσος τους για το αλλότριο.  

Τίθενται πολλά ερωτήματα δευτερεύουσας σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος εντούτοις το κρίσιμο ερώτημα αφορά τις μακροπρόθεσμες προθέσεις του

Μέχρι πού θέλει να φτάσει; 

Ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο; 

 Είναι προφανές ότι το θυμικό των πολεμιστών ελέγχεται επειδή υπάρχει στόχος. Διαφορετικά οι αρχαιότητες θα είχαν ανατιναχθεί πάνω στην αναμπουμπούλα, από την πρώτη ημέρα της εισβολής στην περιοχή. 

Κι ενώ η Ελλάδα ασχολείται με την υποψηφιότητα του Κουβέλη και η Ευρώπη καλλιεργεί την πολιτική ορθότητα, το πολεμοχαρές Ισλάμ επεκτείνεται. Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μόνο του, παρά τις διαφοροποιήσεις από τους άλλους φανατικούς σχηματισμούς. 

Εχει ενδιαφέρον η περίπτωση της μαύρης ηπείρου: 

Πριν από 10 χρόνια μιλούσαμε για εξισλαμισμό στο αφρικανικό κέρας. Για όσους τυχόν δεν έχουν κοιτάξει τους σχετικούς χάρτες πρόσφατα, οι πολεμιστές με το Κοράνι έχουν καταλάβει τη μισή Αφρική. Χρόνο με το χρόνο πατούν περισσότερα εδάφη και επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής. Αυτό βλέπουμε στην επιφάνεια, μια σύγκρουση πολιτισμών. Τα πλουτοπαραγωγικά και τα γεωπολιτικά βρίσκονται κάτω από αυτήν την επιφάνεια.

Ο δυτικός κόσμος δεν αξιολογεί τα δεδομένα. Σοκάρεται όταν ένας μεμονωμένος φανατικός αποκεφαλίσει στο δρόμο έναν στρατιώτη στο Λονδίνο, σοκάρεται όταν γίνεται δολοφονική επίθεση στα γραφεία σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Ο υπόλοιπος κόσμος, της εγγύς Ανατολής, της Αφρικής φαίνονται τόσο μακριά όσο και η σελήνη:


Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί ή έχουν φύγει από τις εστίες τους. 

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο κοντά είναι όλα αυτά. 

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο άγρια είναι η επιβολή του Ισλάμ εκεί όπου επεκτείνεται. 

Ισως τώρα να είναι ήδη αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: