"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εξυπνότερε λαέ του κόσμου ΔΕΝ ψηφίζεις για ΦΠΑ - ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΝΕΟ 1922



Σήμερα στην κάλπη δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα κυβερνάει τα επόμενα χρόνια, δεν ψηφίζουμε για χαμηλότερο ή υψηλότερο ΦΠΑ, δεν ψηφίζουμε αριστερά ή δεξιά

Η ψήφος μας θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών μας. 


Το αποτέλεσμα θα στιγματίσει για πάντα την Ιστορία του τόπου μας. 


Η ευθύνη είναι βαριά. 
Και, δυστυχώς, ο πρωθυπουργός έχει επενδύσει πάνω στη ρήση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση».  


Γνώριζε από πριν τις συνέπειες των αποφάσεών του. 


Γνώριζε πως θα κλείσουν οι τράπεζες. 


Γνώριζε πως τζογάρει τις τύχες όλων των πολιτών απλά για να επιβιώσει πολιτικά.



 

Και συνειδητά ακόμα και λίγες ώρες πριν από το δημοψήφισμα συνεχιζε προπαγανδιστικά να προκαλεί σύγχυση στους ψηφοφόρους. Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας λένε ψέματα κατ’ εξακολούθηση για να απενοχοποιήσουν το «όχι» και τις καταστροφικές συνέπειές του. 


Ετσι κι αλλιώς αλλού θα ρίξουν τις ευθύνες.  


Πόσο ακόμα νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες; 
 

Η σημαντικότητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αποδεικνύεται από το γεγονός πως με την προκήρυξή του έκλεισαν οι τράπεζες. Αν δεν διακυβευόταν το μέλλον της χώρας, οι τράπεζες θα ήταν ανοικτές.

 


Στο χέρι μας είναι: 


Με το «ναι» ξεκινάει μια νέα εποχή. Η Ελλάδα θα ξανασταθεί στα πόδια της έστω και μέσα από πολλές δυσκολίες. Με το «όχι» θα ζήσουμε μια νέα εθνική καταστροφή.
 

Θέλουμε να ζήσουμε ένα νέο 1974 ή ένα νέο 1922;

Δεν υπάρχουν σχόλια: