Ο υπεύθυνος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί χρειάσθηκε εξαιτίας της αδιακρισίας της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει εξηγήσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν παραβιάζει τους κανόνες.
Η θέση της επιτροπής δεν είναι απλή: Επικρίνει τη Γερμανία για υπερβολικά πλεονάσματα, όπως πρέπει να κάνει, και δίνει άλλα δύο χρόνια στη Γαλλία, μία χώρα με καθυστερήσεις μεταρρυθμίσεων που κοροϊδεύει, προβάλλοντας μόνο την ιδιωτικοποίηση των επαρχιακών αεροδρομίων της. «Μάλλον δεν θέλετε να κάνετε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική» είναι η μόνιμη επωδός του Βερολίνου προς την Κομισιόν.
Και μέσα σ' αυτόν τον... χαμό, έχεις και τα παιδιά από την Αθήνα που παίζουν.
Για να μην μένει καμία αμφιβολία γι' αυτό ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έκανε χθες σαφές από τη Λευκωσία ότι όσο η Ελλάδα και η Λευκωσία αρνούνται να αξιολογηθούν για τα προγράμματά τους τόσο η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει τα ομόλογά τους, ενώ αρχίζει στις 9 Μαρτίου μια κοσμογονία σε ολόκληρη την Ευρώπη με προσφορά πολύ φθηνού χρήματος.
Αυτό δεν θέλαμε τα τελευταία 5 χρόνια;
Μόνο που τώρα που αρχίζει δεν είμαστε μέρος του πάρτι, αλλά συνεχίζουμε να αναζητούμε λίγα χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον επιμείνει στις έξι προτάσεις που διέρρευσε προχθές τη Δευτέρα, δεν πρόκειται να πάρει χρήματα.
Πρέπει:
Πρώτα να αποδεχθεί την εσωτερική λογική του προγράμματος και να αναζητήσει τις εναλλακτικές της μέσα σε αυτό, οι προτάσεις της πρέπει να έχουν δημοσιονομικό αντίκρισμα μετρήσιμο και να διασφαλίζουν τις διακηρύξεις για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Όλα τα άλλα είναι θάνατος μετά από το μαρτύριο της σταγόνας.
Το αργότερο σήμερα πρέπει να το αντελήφθησαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου