"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εγερτήριο Τσίπρα για την Ευρώπη

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Η Ευρώπη δεν έχει να φοβάται τίποτε από τη δική του Ελλάδα


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή της λογικής. Είναι το εγερτήριο που θα βγάλει την Ευρώπη από το μούδιασμα και την παθητικότητά της.  


Αυτά τα ωραία και καθησυχαστικά είπε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος μέσω της Corriere della Sera προς τους Ευρωπαίους.


Και είναι πολύ σοβαρά αυτά που είπε – αν εξαιρέσουμε, βέβαια, το κρύο αστειάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ ως φωνή της λογικής.
 
Εγώ, πάντως, τον πιστεύω. Πείθομαι από τους λόγους του ότι η Ευρώπη δεν έχει να φοβάται τίποτε από την Ελλάδα του Τσίπρα.


Διότι αυτή η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται να είναι στην Ευρώπη. Συνεπώς, γιατί η Ευρώπη να φοβάται αν ο εξυπνότερος λαός του κόσμου αποφασίσει (και μάλιστα δημοκρατικά) να αποχαιρετήσει την Ευρώπη για να δοκιμάσει να κάνει τη χώρα του σοσιαλμπανανία λατινοαμερικανικού τύπου;  


Αντιθέτως, από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία, η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ), όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Τσίπρας, είναι «εγερτήριο» για την Ευρώπη: 


Προφανώς, για να ξυπνήσει και να παρατήσει την Ελλάδα στην τύχη της. 


Την αλήθεια λέει, λοιπόν, με τον τρόπο του ο Τσίπρας. Αλλο αν εμείς δεν θέλουμε να τον ακούσουμε...

Συλλαμβάνοντας το τίποτα
Ο Φλωμπέρ, κάπου άκουσα, ήθελε να γράψει ολόκληρο μυθιστόρημα για το τίποτα. Ιδού μία φωτογραφία που κατορθώνει να το συλλάβει... 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: