"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Απαγορεύονται οι... χιονάνθρωποι στη Σαουδική Αραβία! - Τα δίνουν όλα οι τρελαμένοι ισλαμομουλάδες

Αντιδράσεις που θυμίζουν... χιονοστιβάδα προκάλεσε η φάτουα, όπως αποκαλούνται στο μουσουλμανικό κόσμο οι... γνωμοδοτήσεις των θρησκευτικών ηγετών, σύμφωνα με την οποία η κατασκευή χιονανθρώπων είναι "αντιισλαμική δραστηριότητα".
Η πρόσφατη χιονόπτωση στα βόρεια της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν είναι... συνηθισμένοι να βλέπουν την έρημο ντυμένη στα άσπρα και έτσι κάποιοι έθεσαν το ερώτημα σε θρησκευτική ιστοσελίδα για το αν οι γονείς μπορούν να κατασκευάσουν χιονάνθρωπο για να παίξουν τα παιδιά τους.

Η απάντηση ήταν άμεσα αρνητική: ¨"Δεν επιτρέπεται να φτιάχνετε χιονάνθρωπους, ούτε σαν παιχνίδι" αποφάνθηκαν οι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας με το αιτιολογικό ότι "οποιαδήποτε ανθρωπόμορφη κατασκευή ξεπερνά τα όρια της βλασφημίας, ακόμα και αν πρόκειται για χιονάνθρωπο".

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ξέσπασε έτσι ένας ιδιότυπος "εμφύλιος":
Oπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, με πολλο΄'υς να ειρωνεύονται και να τάσσονται κατά της απόφασης αυτής και άλλους να υποστηρίζουν ότι οι χιονάνθρωποι υπονομεύουν τα ιδεώδη της θρησκείας και να εισάγουν... καινά δαιμόνια στην παραδοσιακή κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: