"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH: Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει στο αρχηγείο της UNESCO

Είχε ήδη γίνει και επίσημο μέλος του διεθνούς οργανισμού, αλλά σήμερα, Τρίτη, σε τελετή στο Παρίσι υψώθηκε στα κεντρικά γραφεία της UNESCO και η σημαία της Παλαιστίνης, της 195ης χώρας, η οποία έγινε πλήρες μέλος του οργανισμού, τον περασμένο Οκτώβριο.

Με 173 θετικές ψήφους έναντι των 14 αρνητικών, η Παλαιστίνη είδε νωρίτερα, την Τρίτη, τη σημαία της να κυματίζει, σε μία συμβολική τελετή, η οποία ακολουθείται για κάθε νέο μέλος.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, παρόντες ήταν ο πρόεδρος, Mahmoud Abbas και ο υπουργός Εξωτερικών, Riad Al-Maliki.

Επισήμως, η παλαιστινιακή συμμετοχή στον οργανισμό επικυρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, την ημέρα οπότε και η χώρα υπέγραψε το καταστατικό της UNESCO, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, η άμεση και αρνητική απάντηση των ΗΠΑ ήταν να διακόψουν κάθε χρηματοδότησή τους προς τον οργανισμό. Από την κίνηση αυτή, η UNESCO έχασε το 22% του δεδομένου προϋπολογισμού της, κάτι που την ανάγκασε να καταφύγει σε σχέδια αποταμίευσης και γενικότερης οικονομίας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: