"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


BOΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Δεν αλλάζει στο παραμικρό την πολιτική της

Η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε, με σκληρή γλώσσα, μέσω της επιτροπής εθνικής άμυνας, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό την μέχρι τώρα πολιτική της, παρά τη διαδοχή του θανόντα ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ, από το γιο του, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανακηρύχθηκε «ανώτατος ηγέτης» της χώρας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο KCNA «δηλώνουμε με κάθε επισημότητα και περηφάνια σε όλους τους ανόητους πολιτικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των μαριονετών που διοικούν τη Νότια Κορέα, ότι από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή (στον τρόπο διακυβέρνησης)».

Χθες, τελευταία ημέρα πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, η Βόρεια Κορέα, στη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής συγκέντρωσης στην Πιονγκιάνγκ, ανακήρυξε και επισήμως ως ανώτατο ηγέτη της τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, με την ιδιότητα του τύποις αρχηγού κράτους, στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει και ο διάδοχος Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας πως «μια τόσο απρόσμενη και πρόωρη αναχώρηση, είναι η πιο μεγάλη και απίστευτη απώλεια για το κόμμα μας και την επανάσταση» και επισημαίνοντας πως ο πατέρας του συνέβαλλε στην «ειρήνη και την παγκόσμια σταθερότητα στον 21ο αιώνα».

Στο μεταξύ, η Πιονγκιάνγκ δήλωσε ότι η Σεούλ θα πληρώσει για τις «αμαρτίες» που διέπραξε κατά τη διάρκεια της κηδείας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, μέσω του προδότη προέδρου της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ Μπακ.

Η Πιονγκγιανγκ απειλεί με αντίποινα τη Σεούλ προφανώς με αφορμή την αποστολή φυλλαδίων την ημέρα της κηδείας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, όπου γίνεται έκκληση για εξέγερση κατά της δυναστείας των Κιμ.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: