"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Σφαγή αμάχων Κουρδων απο αεροπορικές επιδρομές - "Συγνώμη λάθος" λέει τωρα το Τουρκικό επιτελείο

Μακελειό σε βάρος αμάχων χωρικών προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τραγικό απολογισμό 35 νεκρούς. Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στόχος των βομβαρδισμών ήταν Κούρδοι αντάρτες, κατόπιν πληροφοριών για επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις στα σύνορα με το Ιράκ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, καθώς και οι αμήχανες ανακοινώσεις εκ μέρους του τουρκικού Επιτελείου, η μαζική δολοφονία των Κούρδων χωρικών, οι οποίοι συχνά επιδίδονται σε παράνομο εμπόριο καυσίμων και ζάχαρης που εισάγουν από εδάφη του Ιράκ, οφείλεται σε «σφάλμα» των τουρκικών μαχητικών, τα οποία «στόχευαν σε περιοχή όπου δεν υπήρχε άμαχος πληθυσμός», κατά τις τουρκικές ανακοινώσεις.

Όπως μετέδωσαν από το μεσημέρι της Πέμπτης τόσο στελέχη του Κουρδικού «Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας» (BDP), όσο και το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat, 35 άτομα σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας, «ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά»(...).

Ακόμη, ο τοπικός βουλευτής της επαρχίας Σιρνάκ, Ερτάν Ερίς, μέλος του BDP επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το θάνατο 23 Κούρδων χωρικών, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι, με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, υποστηρίζουν ότι τα αεροσκάφη στόχευσαν εναντίον ομάδας ανταρτών του ΡΚΚ, ύστερα από πληροφορίες που μιλούσαν για «προετοιμαζόμενη επίθεση κατά τουρκικών βάσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία».

«Έχουμε περισυλλέξει 30 πτώματα, όλα είναι απανθρακωμένα. Το κράτος γνώριζε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαναν λαθρεμπόριο στην περιοχή... Το επεισόδιο αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε από τη μεριά του ο Φεχμί Γιαμάν, δήμαρχος της πόλης Ουλούντερε της επαρχίας Σιρνάκ.

EΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: