"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Ευαίσθητοι !


 Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Εμένα οι ευαίσθητοι άνθρωποι με συγκινούν. Ιδίως οι πολύ ευαίσθητοι.

Και γι’ αυτό κατανοώ απολύτως την ανησυχία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώτου από όλους του ακραία ευαίσθητου Πολάκη) για τη «λίστα Πέτσα»  – ιδίως αν προκύψει τώρα και δεύτερη λίστα…

Μπράβο τους. Κυρίως επειδή είναι ανιδιοτελείς στην ευαισθησία τους. Πρώτα πήραν τα λεφτά από τη λίστα και μετά έβαλαν τις φωνές επειδή τους τα έδωσαν.

Είναι η καλύτερη απόδειξη. Οτι δεν τα παίρνουν. Αρκεί να μην τους τα δώσουν.

Ακριβώς όμως επειδή τιμώ την ευαισθησία τους, απορώ με την ολιγωρία τους.

Δεν μπορεί να τους συγκινεί η «λίστα Πέτσα» και να μην τους συγκινεί η «λίστα Παππά».

Διότι εδώ προκύπτει ότι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Παππάς έστηνε τηλεοράσεις και εφημερίδες με μαύρο χρήμα από την Αραπιά μέσω κυπριακών λογαριασμών, με «μπροστινούς» και παραμάγαζα, με συμβόλαια-μαϊμού και μαϊμουδιές παντός είδους.

Αυτά καταθέτει ο Καλογρίτσας στη Δικαιοσύνη με ονόματα και διευθύνσεις. Πράγματα αδιανόητα, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Να διευκρινίσω ότι μόνο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ακόμη κι αν είναι υπέρ της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» ή του «μαγαζιού»…) αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα κι έχει ταρίφα δέκα με δεκαπέντε χρονάκια. Αμφιβάλλω αν το «ηθικό πλεονέκτημα» μετράει στα ελαφρυντικά.

Δεν θέλω λοιπόν να υποτιμήσω την ευαισθησία των ευαίσθητων, αλλά μπροστά στη «λίστα Παππά» η «λίστα Πέτσα» μοιάζει με ταμείο φιλοπτώχου.

Κι όχι μόνο αυτό. Διαβάζω τη δήλωση του Παππά και τη δήλωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα. Διαπιστώνω ένα περίεργο πράγμα: και οι δυο ξέχασαν να τις διαψεύσουν!

Τίποτα. Λέξη. Για «ξαναζεσταμένο φαγητό» μίλησε ο Παππάς. Για τους συνεταίρους του Καλογρίτσα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά για την ταμπακιέρα, τσιμουδιά.

 Παιδιά, αυτά που λέει ο Καλογρίτσας είναι αλήθεια ή δεν είναι; Εγιναν ή δεν έγιναν;

Εντάξει, θα μου πείτε, συμβαίνει και στα καλύτερα παιδιά. Ενα μυαλό είναι αυτό. Ξεχνάει.

Εκτός βεβαίως κι αν δεν είναι ξεχασιάρηδες αλλά προνοητικοί. Σου λέει «κάτσε μη βγουν τίποτα κασέτες όπως με τον Μιωνή και τρέχουμε!».

Συμμερίζομαι λοιπόν την προνοητικότητά τους. Ευαίσθητοι είναι οι άνθρωποι, δεν είναι βλάκες.

Διότι...

 

 τώρα η Δικαιοσύνη θα στείλει αμελλητί την υπόθεση στη Βουλή και αν δεν καταπέσουν όσα καταθέτει ο Καλογρίτσας, δεν βλέπω πώς θα γλιτώσει ο Παππάς τα περαιτέρω.

Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Εδώ την άλλη φορά 88 βουλευτές της ΝΔ ξέχασαν να πάνε να ψηφίσουν και ο Πολάκης γλίτωσε το δικαστήριο.

Μπορεί να ξανασυμβεί. Ενα μυαλό είναι αυτό. Ξεχνάει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: