"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Νέα συνιστώσα


 Είναι χρέος των πολιτικών κομμάτων να ανανεώνονται με νέα στελέχη και φρέσκες ιδέες, ενώ αντενδείκνυται η αναπαλαίωση, και μάλιστα με υλικά προερχόμενα από κατεδάφιση.

    Από τον Χρήστο Μπολώση

Η κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να έχει καλά αποτελέσματα. Διάβασα, λοιπόν, ότι ήδη δημιουργήθηκε ακόμα μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (κεντροδεξιών καταβολών αυτή), με την ονομασία Κίνηση Δημοκρατικών Πολιτών για τη Μεγάλη Προοδευτική Παράταξη (Κι.Δη.Πο.Με.Πρ.Πα). Σε αυτή θα «στεγαστούν» παραστρατημένοι, παρασυρμένοι και, γενικώς, αναξιοπαθούντες πολιτικοί που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝ.ΑΛ. και τους ΑΝ.ΕΛ. 

Φήμες, μη επιβεβαιωθείσες εισέτι, αναφέρουν ότι δήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ενεργά και πολιτευόμενοι του Πλαστήρα, του Κονδύλη και του Ζίγδη.  

Είχε, λοιπόν, λίγες συνιστώσες ο ΣΥΡΙΖΑ, απέκτησε και άλλη μία, με προφανή σκοπό να αλιεύσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή!  

Οπως φαίνεται όμως το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι συνιστώσες, αλλά ...

 

η συνισταμένη (τα ξέρει αυτά ο κ. Γαβρόγλου). 

Εκείνη είναι ο μεγάλος ασθενής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: