"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η πορεία ενός κομματικού σχολικού καταληψία

Γράφει ο  Άλκης ο Πορευόμενος

 

 

✔️ Αν κάπως μπει στο πανεπιστήμιο (π.χ. με φροντιστήρια που θα πληρώσει ο ευκατάστατος μπαμπάς ή μέσω μεταγραφής από Βουλγαρία/Σερβία κοκ.), σπαταλά τη μέρα του σε διαδηλώσεις κατά των Αμερικανών, γενικές συνελεύσεις με καρεκλιές και βρισιές και, φυσικά, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

 
✔️ Η επαγγελματική αποκατάσταση και το δυνατό βιογραφικό παραμένουν άγνωστες έννοιες για τον σχολικό και πανεπιστημιακό καταληψία. Δεν τα χρειάζεται, αφού για όλα θα φροντίσει το κόμμα.

 
✔️ Λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος, βρίσκει χρόνο να μάθει λίγα αγγλικά μόνο αφού πατήσει τα 40.

 
✔️ Ουσιαστικά δεν ασκεί ποτέ στην πράξη ό,τι σπούδασε. Η θέση του καταληψία προέδρου 15μελούς ανοίγει διάπλατα την πόρτα για μια ένδοξη αριστερή πολιτική καριέρα, χωρίς περιττές βιοποριστικές σκουτούρες.

 
✔️ Φυσικά δεν χάνει φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μετά, όμως, τα φοιτητικά χρόνια αναζητεί άλλη πολιτική στέγη. Καλό το ΚΚΕ και οι συναυλίες του που πάντα θα θυμάται νοσταλγικά, αλλά έτσι εξουσία δεν καταλαμβάνουμε ...

 
✔️ Συμμετέχει ανελλιπώς ως νεολαίος ΚΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ στις πορείες του Πολυτεχνείου και φωνάζει "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Συμμετέχει και αργότερα ως λαοπρόβλητος και δημοφιλής πολιτικός, αλλά μόνο όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση! Γιατί ως κυβέρνηση παρακαλά τον κ. Τραμπ να τον δεχθεί στο Λευκό Οίκο.
 

✔️ Ο "κομματικός καταληψίας" αποτελεί απαραίτητη προϋπηρεσία για...

 

 την ανάδειξη ενός αριστερού στην πρωθυπουργία. Αν δεν κατάφερε να καταλάβει κάποια δημόσια περιουσία ούτε ως μαθητής ούτε ως φοιτητής ούτε ως εργαζόμενος (αν, για κάποιο λόγο, αναγκαστεί να εργαστεί), τότε είναι τελειωμένος πολιτικά ...

 
✔️ Επειδή ως οικογενειάρχης θέλει τα παιδιά του να λάβουν μια εκπαίδευση της προκοπής, τα στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο, ώστε να μη μπλέκουν σε καταλήψεις και άλλες τέτοιες ανοησίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: