Ένα είναι το λιμάνι. Τα ήθη στα μέρη μας ήταν, και εν πολλοίς είναι, πως άντρας είναι αυτός που απαντάει στην προσβολή και, όταν η προσβολή είναι άμεση, ατάκα κι επιτόπου και η απάντηση στο δόξα πατρί. Όταν παίζαμε μπάλα στα 88 στρέμματα, δεν είχαμε διαιτητές, κίτρινες, κόκκινες κάρτες και τέτοια τσιτσιμπλίκια στο χωμάτινο γήπεδο που είχε και σταθερό παίκτη έναν… βράχο. Αι διαφοραί ελύοντο με έναν συνδυασμό ποδοσφαίρου με περίεργους κανόνες, πυγμαχίας και ελευθέρας πάλης. Δεν φωνάζαμε τη μαμά μας. Το αυτό και στα σχολεία και στις πλατείες. Απαντούσες στην προσβολή αυθωρεί και παραχρήμα, άλλως σε κογιονάρανε κι οι γάτοι στα κεραμίδια. Σκληρό μεν, σφυρηλατούσε χαρακτήρα δε.
Ρωτήστε και τους μπολσεβίκους που είχαν κάτι ντράβαλα στην Κριμαία με τη 2α Μεραρχία, τα επονομαζόμενα Πειραιωτάκια.
Επειδή οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι αλάνα στον Περαία ούτε η πλατεία Μέμου ή τα ντοκ του ΟΛΠ, στον διεθνή στίβο κάποια ισχύουν, κάποια όμως θέλουν ρέγουλα. Επειδή κάθε ηγέτης μας έχει πίσω του 10.000.000 Ελληνες και άλλα τόσα στη διασπορά και υπάρχουν διάφορα συμφέροντα και άλλων, ισχυρών, πρέπει να έχει αυστηρότητα αλλά ταυτόχρονα και μια ρέγουλα. Μην ακούτε τις δημοσκοπήσεις των Αποστόλων του Μαρασμού. Με δεδομένες τις ιταμές προκλήσεις του κράτους-συμμορία, ο μέσος Ελληνας εάν ερωτηθεί «υποχώρηση στις τουρκικές απαιτήσεις ή πόλεμος», θα απαντήσει «πόλεμος»!
Η κυβέρνηση πολύ καλά κάνει και έχει τους Μεμέτηδες στη θάλασσα και στον αέρα συνεχώς στη φέρμα και με το δάχτυλο στη σκανδάλη, εκπέμποντας συνεχώς δύο μηνύματα:
Δεν πειράζει το ήπιο των δηλώσεων. Έτσι, μετριοπαθώς, κολωνακιώτικα, αλλά να βάζουμε σφαίρες στη γεμιστήρα, σεμνά και διαλλακτικά, σαν αρσακειάδες, αλλά να παραγγέλνουμε υποστρατηγικά όπλα, που, τι ωραία το είπε ένας πιλότος μας, θα μετατρέψουν τους Τούρκους από αντιπάλους σε απλούς στόχους.
Έτσι γλυκά γλυκά, στον πληθυντικό, να πολλαπλασιάσουμε όμως τους Scalp, να σιγουρέψουμε μια συμμαχία αμοιβαίας πολεμικής συνδρομής με τη Γαλλία, να φέρουμε ακόμη πιο κοντά Ισραήλ και Αίγυπτο, και οι Τούρκοι ξέρουν τι ηχεί δυνατότερα, ο λόγος ή οι πράξεις.
Ο Στρατός μας, το Π.Ν. και η Π.Α. έχουν όπλα ώστε α) να πολεμήσουν και νικήσουν τον αντίπαλο σπέρνοντάς του τον όλεθρο και β) να προσφέρουν με την ισχύ και την αποφασιστικότητά τους διπλωματική ισχύ στην κυβέρνηση.
Όλα αυτά, οι συμμαχίες, τα Rafale και οι άλλες προμήθειες οπλικών συστημάτων και εκσυγχρονισμού άλλων, έχουν όμως μια βουλησιακή προϋπόθεση: να μη δεχθούμε ποτέ διαπραγμάτευση εφ΄ όλης της ύλης, πλην των αυστηρά περιορισμένων θεμάτων περί Χάγης για υφαλοκρηπίδα και συζήτηση για καθορισμό ΑΟΖ, χωρίς απειλές, με απόσυρση των τουρκικών πλοίων, παύση των παραβιάσεων και ούτε υπαινιγμό στην ατζέντα για ζητήματα αποστρατικοποίησης και κυριαρχίας νησιών. Αλλιώς, αν έχουν τα άντερα, αυτό σημαίνει το «μολών» και όχι «ελάτε», ας έρθουν στην αλάνα, στο πεδίο, που λέει ο τύπος με τα καρό σακάκια, που μόνο αν χάσεις στοίχημα τα φοράς ή αν είσαι μπατζανάκης του Ταμτάκου.
Δεν έχει νόημα να αγοράζουμε γαμάτα μαχητικά αεροπλάνα, με υποστρατηγικά όπλα, να συζητάμε για Belhara, εν γένει να εξαγγέλλουμε βαρβάτους εξοπλισμούς, να φτιάχνουμε συμμαχίες, για να καταλήξουμε σε εκβιαστική διαπραγμάτευση, γκριζάρισμα και ταπείνωση διά παραχωρήσεων.
Εύγε λοιπόν για τα αποτελέσματα στη σύνοδο, σκλήρυνση της θέσης μας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή της εισβολής των λαθραίων, θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την τουρκική επιθετικότητα, αφού είναι δημιούργημα και όπλο της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου