"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η βία του εμπάργκο


Συγγνώμη που θα χαλάσω τα κλισέ, αλλά η Δημοκρατία δεν επλήγη από τη βόμβα στο ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία επλήγη όταν σε αυτή τη χώρα αποκτήσαμε το δικαίωμα να μισούμε οτιδήποτε βρίσκεται απέναντι ή διαφωνεί μαζί μας. 


Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής ήταν το αίτημα για μη πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος.  


Αντίστοιχα και ο αρμόδιος υπουργός, ο Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι η επίθεση δεν πρέπει να εργαλειοποιηθεί πολιτικά.  


Σοβαρά, ε;


 Οταν οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε πολιτικό εργαλείο τις επιθέσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, όταν εδώ και χρόνια οι δηλώσεις, οι θέσεις και τα τρολ τους, παρουσιάζουν τον ΣΚΑΪ ως εχθρό του λαού, τότε κάποια στιγμή θα σκάσει και η βόμβα.  


Ο τρομοκράτης πιστεύει ότι εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ότι εκπληρώνει μία αποστολή εν ονόματι του λαού, για τον λαό.  


Αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα στον ΣΚΑΪ απευθύνονται στο θυμικό της κοινής γνώμης. Και φοβάμαι ότι η προκήρυξη με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη, δεν θα διαφέρει και πολύ από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ. 


«Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει τις πρακτικές και το ρόλο του ΣΚΑΪ. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον. Ο ΣΚΑΪ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας». Είναι η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Κάτι τέτοιο δεν θα λέει και η προκήρυξη; 


Ίσως και κάτι κοντά στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία». Και ο τύπος που θα υπογράψει την προκήρυξη, την τιμή της Αριστεράς θα υπερασπιστεί.  


Εντάξει, αποκλείεται να πέσει στο επίπεδο του Καμμένου που είχε μιλήσει για «τον στάβλο του ΣΚΑΪ». 


Αυτή η επίθεση ας γίνει μάθημα σε όλους όσους κάνουν πολιτική στοχοποιώντας μέσα ενημέρωσης και το δικαίωμα στην κριτική. Γιατί αν η μισή ευθύνη ανήκει στους δράστες, η άλλη μισή...


 ανήκει σε αυτούς που διαμορφώνουν το κλίμα. 


Οι κυβερνητικοί οφείλουν να επανακάμψουν ταπεινά στον ΣΚΑΪ. Και οι αντιπολίτευσης, δεν γίνεται να δηλώνουν ότι πλήττεται η Δημοκρατία, αλλά να μη στέκονται μπροστά στις κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Μητσοτάκης είπε ότι θα το ξαναδεί. Ευτυχώς




Δεν υπάρχουν σχόλια: