"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: O μέσος Ελληνας Καλφαγιάννης κυβερνά την Ελλάδα σε όλη σχεδόν την διάρκεια της μεταπολίτευσης και πάντα θα κερδάει!!!



Οχι μόνο Βόρεια Μακεδονία αλλά και Βόρεια Αθήνα και Βόρεια Θεσσαλονίκη και πάει λέγοντας. 


Τα ρέστα της θα δώσει η κυβέρνηση Σύριζα για να παραμείνει στην εξουσία. Κι όλα αυτά φυσικά με την ανοχή του οξυδερκούς Ελληνα ψηφοφόρου.


Η πρωτοφανής παθητικότητα του οξυδερκούς Ελληνα ψηφοφόρου δεν έχει όμοιά της στον πλανήτη. Ακόμη και ιθαγενείς-καθρεφτάκια θα είχαν ξεσηκωθεί εάν η κυβέρνησή τους ήταν τόσο επικίνδυνα καιροσκοπική.


Το γεγονός ότι ο Ελληνας δεν ξεσηκώνεται ενάντια στην απίθανη αυτή κυβέρνηση που εξέλεξε έχει την εξήγησή του: Αισθάνεται ότι ο ίδιος βρίσκεται στην εξουσία. 


Και πράγματι όπως αποδεικνύεται με την κρατικοδίαιτη, διεφθαρμένη ΕΡΤ των 100 λογιστηρίων, ο Καλφαγιάννης κυβερνά την Ελλάδα.  


Ο Καλφαγιάννης είναι ο μέσος Ελληνας. Για την ακρίβεια το όνειρο του μέσου Ελληνα.


Και φυσικά το πρότυπο του Ελληνα. Δηλαδή αν ρωτούσες έναν Γερμανό ή έναν Γάλλο πως είναι ο μέσος Ελληνας θα έκανε ένα σκίτσο με τα χαρακτηριστικά του Καλφαγιάννη. 


Η πλάκα με τον μέσο Ελληνα είναι η ψευδαίσθησή του πως είναι ίδιος με τον μέσο Ιταλό. Κι όμως είναι φτυστός ο Καλφαγιάννης


Ο Καλφαγιάννης είναι ο μέσος Ελληνας κι αυτό τα εξηγεί όλα. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες αναλύσεις. Ο Καλφαγιάννης είναι ο μέσος Ελληνας των καφενείων αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.


Ο Καλφαγιάννης κυβερνά την Ελλάδα σε όλη σχεδόν την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
 

 Ο Αλέκος Παναγούλης αποπειράθηκε να σκοτώσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι θα παρέδιδε την Ελλάδα στον μέσο Ελληνα Καλφαγιάννη. 


Το θέμα είναι να κατανοήσει κανείς ότι ο μέσος Ελληνας έχει τα χαρακτηριστικά του Καλφαγιάννη. 


Το πρώτο βήμα για να εξηγήσει κανείς όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε κράτος είναι να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του μέσου πολίτη που κατοικεί. Τα χαρακτηριστικά του μέσου Ελληνα είναι τα χαρακτηριστικά του Καλφαγιάννη.


Πως λέμε ότι η Ακρόπολη βρίσκεται στην Αθήνα; Ετσι ακριβώς και με το μέσο Ελληνα Καλφαγιάννη. Ακόμη και 100 παπαροαναλυτές να κάτσουν να εξηγήσουν γιατί η χώρα χρεοκόπησε, γιατί μπήκαμε στα μνημόνια και όλα τα σχετικά δεν θα βγάλουν άκρη εάν δεν σταθούν στο πλέον καταλυτικό παράγοντα, τον μέσο Ελληνα.


Ο μέσος Ελληνας...

 επιβίωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες και έμεινε απελπιστικά ίδιος. 


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι νέοι Ελληνες είναι η ελπίδα του τόπου. 


Απίδια μάντολες. Τα ίδια έλεγαν και το 1974 όταν ξεκίνησε η διαβόητη μεταπολίτευση. Μόνο που οι νέοι όταν μεγαλώσουν αποκτούν τα χαρακτηριστικά του μέσου Ελληνα Καλφαγιάννη. Από την εποχή του Καζαντζάκη και του Ρήγα Φερραίου ακούγονταν κραυγές απόγνωσης ενάντια στην νοοτροπία του μέσου Ελληνα. Ε, και; Ο Καλφαγιάννης πάντα θα κερδάει.


Ποια είναι η λύση για τους υπόλοιπους;


Απλά να εγκαταλείψουν την Κολομβία των Καλφαγιάννηδων…


Δεν υπάρχουν σχόλια: