"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΑΝ: Απίθανο ρεπορτάζ του ΑΠΕ! - Ο θαυματοποιός Τσίπρας έπεισε τους Ελληνες του Λονδίνου να επιστρέψουν! (Στο αεροδρόμιο θα τους υποδεχθεί ο καινοτόμος συνδικαλιστής Καλφαγιάννης της ΕΡΤ)Oι νέοι Ελληνες επιστήμονες και εργαζόμενοι που ζουν με αξιοπρέπεια  στο Λονδίνο (γι΄αυτό άλλωστε εγκατέλλειψαν και την Ελλάδα) μόλις είδαν απέναντί τους τον Τσίπρα ενθουσιάστηκαν. Ο πρωθυπουργός με τα φοβερά επιχειρήματά του και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει κατάφερε και τους έπεισε να επιστρέψουν στην Ελλάδα!


Ετσι ενημέρωσαν ήδη τους δικούς τους για την απόφασή τους ενώ κρατάνε στα δόντια το εισιτήριο της επιστροφής


Πίσω τους περιμένει μια άλλη Ελλάδα η οποία έχει μετατραπεί ήδη σε ένα σύγχρονο ευρωπαικό κράτος με δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς γραφειοκρατία, με ένα δημόσιο στο οποίο οι υπάλληλοι αξιολογούνται και γενικότερα όλα δουλεύουν ρολόι. Στο αεροδρόμιο θα τους υποδεχθεί ο καινοτόμος συνδικαλιστής Καλφαγιάννης της ΕΡΤ.Το πρελούδιο που διαβάσατε ήτο η εισαγωγή στο ρεπορτάζ του ΑΠΕ από το Λονδίνο: Oι φοιτητές ενθουσιασμένοι ενώ οι φοιτήτριες του πετάγαν τα σουτιέν τους επειδή κατάφερε και αναγέννησε την Ελλάδα.


Δείτε στο video του LIVEMEDIA τι πραγματικά έγινε (τον φώναζαν “προδότη, ντροπή σου)!

Δείτε  στη συνέχεια τι μετέδωσε το ΑΠΕ:


«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, η οποία κράτησε πάνω από 2 ώρες , ο πρωθυπουργός, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό , είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συζητήσει μαζί τους από κοντά για όσα απασχολούν τους νέους επιστήμονες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς επίσης και για όσα έχει σκοπό να πράξει η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, προκειμένου η χώρα μας να γίνει πιο ελκυστική.


«Η χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τις ίδιες πληροφορίες, «παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, με τον κ. Τσίπρα να συζητά με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα, οι οποίοι τόνισαν ότι ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Συζήτησαν επίσης και τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα».


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με νέους Έλληνες από συνεργατικά σχήματα στον τομέα του Software και της πληροφορικής γενικότερα. Συζητήθηκαν ειδικότερα οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα.


Αναφέρθηκαν μέτρα ενίσχυσης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη και Δημήτρη Λιάκο, που τον συνόδευαν, να αναφέρονται στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.


Συζητήθηκαν επίσης σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησής τους, τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: