"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το ψυχιατρείο της Αριστεράς

Μόνο οι μη αριστεροί δεν θα αντάλλασσαν τη Μακεδονία με μια φορεμένη γραβάτα και λίγες γερμανικές φιλοφρονήσεις





Η σημαία δεν τους αρέσει. Εξιτάρονταν μ' εκείνη που είχε το σφυροδρέπανο. 


Ο στρατός δεν τους αρέσει. Μόνο ο Κόκκινος ήταν καλός. 


Τον Χριστό τον αντιπαθούν. Από τη μία λένε ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών και από την άλλη λυσσομανούν υπέρ της αποποινικοποίησης όλων των ναρκωτικών


Η Ελλάδα τούς χαλάει. Τους φαίνεται γεμάτη με «εθνικούς μύθους» και στερεότυπα. Δώσ' τους Σκοπιανούς, Ρώσους, Κουβανούς, Κορεάτες, Αλβανούς, Βιετναμέζους και άλλους που θεωρούν «συντρόφους» (παρόλο που οι ίδιοι οι ταλαίπωροι οι λαοί ουδέποτε επιδίωξαν τέτοια ερυθρά χάλια για τις πατρίδες τους) και πάρ' τους την ψυχή. Στο να πάρεις την ψυχή θα συναντήσεις ένα μικρό πρόβλημα. Λόγω δογματικής, σκληρής και άκαμπτης αθεΐας, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχή. Εχουν υποβληθεί σε τόσο συστηματική αυθυποβολή σε αυτό, ώστε δεν αποκλείεται να την έχουν χάσει κιόλας. 



Διαφημίζουν συστήματα που έχουν αποδεδειγμένα αποτύχει και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι έχουν αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα που λούστηκαν με το οξύ της κυβερνώσας Αριστεράς.  


Από την πρώτη στιγμή, από το «καλημέρα» του κομμουνισμού, οι ελληνόφωνοι ντελάληδές του ήξεραν ότι είναι απάνθρωπος και γι' αυτό όποτε την κοπανούσαν από την Ελλάδα και είχαν την πολυτέλεια της επιλογής διάλεγαν Παρίσι και Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη και Στοκχόλμη για εξορία, όχι Μόσχα, Τίρανα, Βουκουρέστι και Σαϊγκόν.

 
Οταν τους πεις ότι ο κόσμος στο σιδηρούν παραπέτασμα πείνασε σαν αθλητής έπειτα από μαραθώνιο, έτρεμε σαν το ψάρι τον ρουφιάνο της γειτονιάς και οι αντιφρονούντες «εξαφανίζονταν» σαν βελόνες στ' άχυρα, θα σου απαντήσουν ότι...

 ο σοσιαλισμός είναι καρασούπερ, αλλά... δεν εφαρμόστηκε σωστά. 


 Μόλις σου πουν κάτι τέτοιο, μπορείς να τους απαντήσεις ότι όταν δεν... εφαρμοζόταν σωστά αυτοί έγραφαν στις φυλλάδες τους ότι εφαρμοζόταν τέλεια. 


Μόλις τους επισημάνεις πως είναι αδύνατον ό,τι δεν κατάφερε ο Στάλιν και ο Φιντέλ να το καταφέρουν αυτοί, που βαριούνται ακόμα και να δέσουν τα κορδόνια τους, θα καταφύγουν στη σίγουρη συνταγή. Θα σε πουν ακροδεξιό, φασίστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: