"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Too soft to… survive



ΕΝΤΟΣ 24 ωρών το «σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας» και «νέας αποστασίας» κατάντησε πολιτικός περίγελος και το συντομότερο ανέκδοτο


Πρωί πρωί ο Π. Καμμένος, με αφορμή την ημιτελή επίθεση στο γραφείο του Ν. Κατσίκη, ζητούσε την άμεση… παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να αποτραπεί η… ανατροπή του πολιτεύματος.

 
Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος και για το ίδιο γεγονός ο πολιτειακός παράγων Ν. Βούτσης… κατήγγειλε ακροδεξιά στοιχεία, που συμμετέχουν στο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.  


Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου… αναλάμβανε την ευθύνη για την ανολοκλήρωτη επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.!  


Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ένιωσαν την ανάγκη να πουν κάτι, αφού αποκαλύφθηκε η μεγαλοπρεπής γκάφα.

 
ΠΛΗΡΗΣ λοιπόν η αυτοδιαπόμπευση. Πλήρης και η γελοιοποίηση. Και μάλιστα ιδίαις δαπάναις. Βατερλώ για τον Π. Καμμένο και στριπτίζ σοβαρότητας για τον Πρόεδρο της Βουλής. Ούτως ή άλλως το ριμέικ του «τραγικού 2014» – το σενάριο του οποίου ήθελε «αργυρώνητους» όσους ψήφιζαν τον Στ. Δήμα- άμα τη εμφανίσει του αμέσως κατατάχθηκε στην κατηγορία «κωμωδίες»-«φάρσες».

 
ΣΕΙΡΑ κινήσεων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Πέραν των Π. Καμμένου και Ν. Κατσίκη που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, κι άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως ο Δ. Τζανακόπουλος, ο Π. Σκουρλέτης ή ο Στ. Κοντονής, στην προσπάθειά τους να δώσουν στίγμα κυβερνητικής… σταθερότητας, δεν απέφυγαν να πολεμήσουν με φαντάσματα και να μιλήσουν ουσιαστικά για «εφεδρείες». Ή άλλως πως για «πολιτικές καβάτζες». Οι οποίες είναι γνωστό πού και πώς εξασφαλίζονται.

 
ΟΜΩΣ η «ομάδα» έχει «προπονητή». Ο οποίος δεν επέδειξε ούτε ικανότητα ούτε ιδιαίτερη ψυχραιμία. Ο πρωθυπουργός το μόνο που βρήκε να πει από το Λονδίνο ήταν μια κλασική «τσιπρική εξυπνάδα», δανεισμένη κι αυτή από τον κινηματογράφο. Παίζοντας με τον τίτλο της ταινίας «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και κάνοντας πάλι λάθος στη μετάφραση από τα αγγλικά, προσπάθησε να εμφανίσει την καταρρέουσα κυβέρνηση του ως «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Μόνο που οι εξελίξεις και η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο. Οτι ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι τελικά too soft to… survive, «πολύ μαλακοί για να επιβιώσουν» πολιτικά.
 
Η ΨΥΧΡΑΙΜΗ αποτίμηση της κατά τα άλλα θεαματικής και «χαρισματικής» διαδρομής του Α. Τσίπρα είναι γεμάτη… αυτογκόλ. Με κορυφαία το δημοψήφισμα του 2015 και το «κόλπο» με το Σκοπιανό, με το οποίο πήγε να… διασπάσει τη Ν.Δ. και έχει μείνει -μέχρι στιγμής- με 151 και την κ. Μεγαλοοικονόμου!

 
Ο «μέγας παίκτης» και ο «χαρισματικός ηγέτης» αποδεικνύεται κανονικός «χασογκόλης» και πολιτικός γκαφατζής.  


Η κυβερνητική κρίση των τελευταίων ημερών έδειξε ξεκάθαρα αυτό που επιμελώς έκρυβε η προσεγμένη προπαγάνδα του Μ. Μαξίμου: Οτι...

 η πρώτη φορά Αριστερά ήταν και είναι ένα «πολιτικό ασκέρι» δίχως γνώσεις, δίχως ηθικό πλεονέκτημα και δίχως σοβαρό σχέδιο για τη χώρα. Αντιθέτως, χαρισματικό στο ψεύδος, στην προπαγάνδα και το διχασμό.  


Εφτασε όμως η μοιραία στιγμή, η οποία πάντα φτάνει.

 
Η στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης της προπαγάνδας και του fake με την πραγματικότητα. Και σε αυτές τις συγκρούσεις δεν είναι η πραγματικότητα ποτέ αυτή που παθαίνει τη μεγαλύτερη ζημιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: