"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Σε ρόλο "ψυχολόγου" του Εθνους ο Κοτζιάς!

Από τον  Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη


Σε πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξη στην EURACTIV, μετά το βατερλό των εθνικών συμφερόντων στις Πρέσπες με αντάλλαγμα μια γραβάτα και μια επιμήκυνση για την οποία μας κογιονάρει και η Λαγκάρντ, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε μεταξύ άλλων:
«Και θα σας πω επίσης, και το λέω πρώτη φορά, η Τσαμουριά συζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εχω και μάρτυρες γι' αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάζονται λες και μόλις βγήκαν στην πολιτική και δεν υπάρχει κανένα παρελθόν.
Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ηπειρο. Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι η Βόρεια Ηπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα. Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού.

(Πηγή: Himara.gr Ειδήσεις απ’ τη Βόρειο Ηπειρο).

 
Φαίνεται πως ο ΥΠΕΞ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το έχει πλέον σύστημα να αναζητεί «στοιχεία» και επιχειρήματα που προσφέρουν πάτημα σε αντιπάλους της χώρας. Το έκανε και στο σκοπιανό άγος με ανασκαφές στα αρχεία του ΥΠΕΞ ή με τα ψεύδη για δήθεν αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» το 1977. Και τι σημαίνει αν κάποιος πριν από σχεδόν 30 χρόνια έκανε το εγκληματικό λάθος και δέχθηκε να ακούσει για τους Τσάμηδες δωσιλόγους συνεργάτες των ναζί; Γιατί το μοστράρεις το επιχείρημα; Σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις για μελλοντικές υποχωρήσεις;


Ο Κοτζιάς με έναν άτσαλο τρόπο έρχεται επίσης να υπονοήσει παραίτηση από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο οι ίδιοι οι Αλβανοί, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, αναγνωρίζουν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, την οποία με βαριά καρδιά υποδέχθηκε ο αρχηγός Σπυρομήλιος με το αμίμητο «Τι πρωτόκολλο και δευτερόκολλο; Η Ενωση πότε θα γίνει;»!  


Με αντάλλαγμα τι; κάνα παπιγιόν μήπως; Ή κάνα λευκό φέσι της KSILIA, που ματοκύλισε τη Θεσπρωτία και όλη την Ηπειρο;

 
Ο κ. Κοτζιάς στο κουρελόχαρτο των Πρεσπών και στην υποτιθέμενη διαπραγμάτευση, από την οποία βγήκαμε με κράτος Βόρεια Μακεδονία, μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα και τους διεκδικητικούς πανηγυρισμούς του «Ουράνιου Τόξου», «ξέχασε» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες των Σκοπίων. Την Ελληνική Εθνική Μειονότητα κατέγραψαν σε απογραφή οι Γερμανοί κατακτητές, τους κατέγραψε και ο Τίτο σε μεταγενέστερη απογραφή, αλλά του Ελληνα Γκρομίκο διέλαθαν της προσοχής του. Ας πάει π.χ. στο Μοναστήρι να δει πόσοι είναι οι Ελληνες δικηγόροι στον εκεί δικηγορικό σύλλογο. Ας αναζητήσει τις υπεύθυνες δηλώσεις των Ελλήνων των Σκοπίων που συγκέντρωσε καταγράφοντάς τους η αείμνηστη ευπατρίδης Βιργινία Τσουδερού.
 

Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Κοτζιάς για τη διαπραγμάτευση με τον σοβινιστή εχθρό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τον Εντι Ράμα.

 
Εάν πάντως τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών και το όραμα κάθε πατριώτη τα βλέπει ως «ψύχωση», είναι ένας επιπλέον λόγος για την ακαταλληλότητά του να μας εκπροσωπεί. Ας παραιτηθεί κι ας πάει να θεραπεύσει τον μαρξιστικό μηδενισμό του, αυτό το αυτοάνοσο νόσημα του Εθνους, όπου μέρος του Εθνους επιτίθεται στο ίδιο το Εθνος, με ξένες φούντες και έναν βλαπτικό «διεθνισμό» κρεμασμένα στο σπαθάκι του.

 
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου άντεξε επί Τουρκοκρατίας. Αντεξε επί Ζώγου. Αντεξε στην Κατοχή. Αντεξε επί Χότζα και Αλία. Και κινδυνεύει σήμερα με ανοιχτά σύνορα, με την Ελλάδα στην Ε.Ε. Θα αντέξει και τον Κοτζιά και τον Τσίπρα. Αυτά που συμβαίνουν στη Χειμάρρα και αλλού με τις περιουσίες, με τον εποικισμό, με τους μπράβους του καθεστώτος, με την ερήμωση λόγω μετανάστευσης, με την οικονομική, πολιτική και εκπαιδευτική διείσδυση της Τουρκίας, με ναυτική βάση των Τούρκων στην γείτονα, συμβαίνουν τώρα, το 2018. Ο ταλαντούχος τελικά στην όπισθεν και στις ειρωνείες προς αντιπάλους κ. Κοτζιάς είναι προφανές πως δεν δύναται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διότι απλούστατα...


 δεν έχει πίστη σε αυτά που η πλειονότητα πιστεύει. Η κυβέρνηση στην οποία ανήκει απλά προσπαθεί σε όσο χρόνο τής απομένει να προσβάλει όσα θεωρεί «εθνικούς μύθους», όσα συγκροτούν το εθνικό «αφήγημα», το οποίο πλέον βαπτίζουν συλλήβδην «φασιστικό», «ακροδεξιό» κ.λπ.  


Εχεις τον Παύλο Μελά στο προφίλ σου ή Ελληνική Σημαία στην μπλούζα, στο σπίτι, στο αυτοκίνητό σου; Φασίστας.


Υπουργέ μου, συνεχίστε έτσι και θα γίνουν τόσο πολλοί οι «φασίστες» που σας βλέπω να κόβετε πάλι ο ένας το αυτί του άλλου στην Τασκένδη, έπειτα από περιπέτειες.
 

Ολα αυτά όμως δεν θα μείνουν έτσι. Υπήρχαν άλλοι, πιο τρανοί και πιο αλαζόνες, και τους κατάπιαν κι αυτούς τα Τάρταρα της Ιστορίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: