"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η υπέροχα fake Ρενα Δούρου

Του Μανόλη Καψή


Η απάντηση της Ρένας Δούρου στη δικαστική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας για το bordel στο Πεδίον του Άρεως, θα έπρεπε να διδάσκεται στη μεγάλη της προπαγάνδας σχολή του Σύριζα. Στον κύκλο μαθημάτων "πως θα την πατήσεις, αν καβαλήσεις το καλάμι".  


Είναι ένα κείμενο "διαμάντι", που προδίδει με εύγλωττο  τρόπο τη σύγχυση και την αμετροέπεια- σε συνδυασμό με μπόλικο "τουπέ" και ισχυρή δόση αλαζονείας- από την οποία πάσχει το προσωπικό της ελληνικής νέο-αριστεράς.



Ήδη από την πρώτη-πρώτη πρόταση, νιώθεις σαν να βλέπεις το γνωστό fake χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο καλοβαμμένο (ma non tropo) πρόσωπο της Περιφερειάρχη. Καθώς, ύστερα από τις καταγγελίες και τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων για εμπόριο ναρκωτικών και τη μετατροπή του Πάρκου σε χώρο δράσης διαφόρων αριστερών μαφιών, η Περιφερειάρχης Αττικής μας ενημερώνει ότι "επικροτεί" την εισαγγελική έρευνα και "ευχαριστεί" τον Ηλ. Ζαγοραίο για την πρωτοβουλία. Λες και ο εισαγγελέας είχε ανάγκη την έγκριση της Ρένας Δούρου για να κάνει τη δουλειά του. Αλλά βέβαια είναι και μια πρόοδος. Γιατί την τελευταία φορά, στις πλημμύρες της Μάνδρας δηλαδή, η κ. Δούρου είχε υποβάλει η ίδια μήνυση (εναντίον του εαυτού της;) για τους υπευθύνους της καταστροφής... Τώρα είναι βέβαια άλλος ο επισπεύδων, αλλά η Ρ. Δούρου συνεχίζει να χαμόγελα αυτάρεσκα. 



Μετά αρχίζουν οι φανφαρονισμοί. Και οι μεγαλοστομίες στις οποίες αρέσκεται η αιρετή: "Η εισαγγελική έρευνα, μας ενημερώνει εμάς τους απλοϊκούς, είναι μια εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος". Οι γνωστές μπούρδες. Ούτε εγγύηση νομιμότητας είναι, αγαπητή Ρενα, ούτε διασφάλιση δημοσίου συμφέροντος. Έρευνα είναι δικαστική. Σε βάρος της Περιφέρειας, της Περιφερειάρχου  και των υπηρεσιών της. Για τα όσα έκαναν ή καλύτερα δεν έκαναν και άφησαν το Πεδίον του Άρεως στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών και των διαφόρων αριστερών μαφιών.



Μετά τις μεγαλοστομίες περνάμε στην άμυνα. "Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες (σ.σ. πάντα με αίσθημα ευθύνης, είναι το φόρτε της...) εδώ και 3,5 χρόνια επιχειρεί την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως (σ.σ. Προσοχή στο ρήμα. Ανάταξη παρακαλώ. Ούτε καν το κλασικό συριζαϊκό "αναβάθμιση¨. Εδώ μιλάμε για κολοσσιαίο έργο. Την ανάταξη του Πάρκου...) το οποίο παρέλαβε σε κατάσταση εγκατάλειψης, με έκπτωτη την εργολαβία ανακαίνισής του (σ.σ. Οι άλλοι απλή ανακαίνιση. Η Ρένα ανάταξη. Όχι παίζουμε...).



Τώρα θα μου πείτε. Και καλά τι κάνει εδώ και 3,5 χρόνια; Το κοσκινίζει; Τι χρειάζεται για να καθαρίσει, να φυτευτεί και να αστυνομευθεί ένα Πάρκο; 


 Μα κι εσείς... Ήμαρτον. Δεν καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ανάταξη; Γίνεται ανάταξη σε 3,5 χρόνια; Λίγη υπομονή επιτέλους.



Μετά την άμυνα περνάμε στα Θα. Για τις υποδομές που Θα αποκατασταθούν, για το Πάρκο που Θα φιλοξενεί αθλητικές, πολιτιστικές (αλίμονο..) και ψυχαγωγικές δράσεις κλπ κλπ. Να μην σας ζαλίζω. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό. Υπομονή να έχετε και να μην πέσετε στο μεταξύ στα ναρκωτικά, που πουλιούνται σαν τα στραγάλια στο Πάρκο.



Και μετά τις μεγαλοστομίες, την άμυνα και τα Θα, έρχεται η απάντηση γροθιά στο στομάχι και στα συμφέροντα. "Πλέον οι προσπάθειες της Διοίκησης (σ.σ. μιλάμε πάντα στο 3ο ενικό πρόσωπο, ε! Σεβασμός της μεγαλοπρέπειας λέγεται νομίζω) αποδίδουν." Ναι άπιστοι Θωμάδες, αποδίδουν. "Είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του κτηρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε πρόκειται για την αποκατάσταση των υποδομών πρασίνου" κλπ κλπ.



Τωρα θα μου πείτε, πώς αποδίδουν, αφού όλα επίκεινται; Αφού όλα είναι στο περίμενε;  


Και μόνο η διατύπωση της ερώτησης, αρκεί νομίζω για να σας κατατάξει η Περιφερειάρχης, σε αυτούς που "συγκαλύπτουν, διαστρεβλώνουν και αμαυρώνουν" το έργο της Περιφέρειας. Γιατί όπως διαβάζω στην αμέσως επόμενη γραμμή της ανακοίνωσης: "Τα πράγματα τεκμαίρονται". Το καταλάβατε; Τα πράγματα τεκμαίρονται. Είναι τόσο απλό. Εσείς δεν καταλαβαίνετε το τεκμαρτό...



Και τώρα πλέον όλοι εκείνοι που "κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους κατηγόρους, δικαστές και εισαγγελείς, τώρα πλέον είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού". (Κάτι ανάλογο με εκείνο το αυταρχικό "σταματείστε να τιτιβίζετε και να τουιτάρετε", που μας είχε πει η Ρένα της Περιφέρειας, όταν καιγόταν η Αθήνα και εκείνη δεν απαντούσε στο τηλέφωνο). Τώρα λοιπόν κάτοικοι και περίοικοι ετοιμαστείτε...


 να καθίσετε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Έρχεται και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.



Υ.Γ. Παράκληση κάποιος να ενημερώσει την κ. Δούρου ότι η μόνη που θα καταθέσει στον εισαγγγελέα είναι εκείνη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας για τα λάθη, τις παραλήψεις και τις καθυστερήσεις που επέτρεψαν την μετατροπή του Πάρκου σε ένα ανοιχτό, αστικό bordel. Με αποτέλεσμα οι διάφοροι αριστεροί καταπατητές να αποθρασυνθούν  και να απειλούν τους "μικροαστούς κατοίκους" που διαμαρτύρονται, ότι θα τους υποχρεώσουν "να φύγουν τρέχοντας από το Πάρκο". (Βλ. Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής.)



Υ.Γ. Αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί διαβάζω και παίρνω θάρρος,  ότι "η Περιφέρεια ήταν και παραμένει παρούσα και συνεχίζει το έργο της". Ουφ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: