"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΙΚΟ: Διαθέτουν έως και εκπρόσωπο Τύπου! Τί δεν καταλαβαίνεις?

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει (με την έννοια ότι το έχει μπροστά της) ένα συντονισμένο σχέδιο όλων των αναρχικών δυνάμεων· και είναι εξίσου φανερό ότι δεν μπορεί ούτε θέλει να το αντιμετωπίσει (με την άλλη έννοια, δηλαδή να αντιδράσει ώστε να το ματαιώσει).  


Προχθες μόνο, τα μωρά του Ν. Τόσκα πήγαν να επισκεφθούν τον νονό τους στο υπουργείο. Κάθε μέρα που περνάει έχουμε από δύο ώς τρία περιστατικά σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (βασικά, εκεί όπου υπάρχουν πανεπιστήμια, ώστε οι αναρχικοί να έχουν καταφύγιο) και όλα με τον ίδιο σκοπό: τα δικαιώματα του αμετανόητου δολοφόνου Κουφοντίνα.
Αν κάποιοι περιμένουν να ξυπνήσει η κυβέρνηση βαυκαλίζονται. Με το πλέγμα Μακεδονικού, τουρκικής επιθετικότητας και νέων μέτρων (πολυνομοσχέδιο) κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, διότι οι αναρχικοί διαθέτουν υποστήριξη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Διαθέτουν έως και εκπρόσωπο Τύπου από την Κ.Ο., τον Γ. Κυρίτση, ο οποίος με κάθε ευκαιρία βγαίνει και εξηγεί τη δράση των αναρχικών
Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι...

 
 η βλακεία των αναρχικών· να κάνουν, δηλαδή, κάτι τόσο βάναυσο και κατάφωρο ώστε η κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει.  
Ακόμη καλύτερα, μπορούμε να ελπίζουμε στην αλλαγή κυβέρνησης. 
Κάτι άλλο δεν υπάρχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: