"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει… σπυριά με τα εθνικά θέματα - Τί δεν καταλαβαίνεις?


Όσοι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ επαναλαμβάνουν δύο βασικά επιχειρήματα.


«Επρεπε να τελειώνουμε με αυτή την αντιπαράθεση που κρατούσε 25 χρόνια, θα αφήναμε το πρόβλημα να υπάρχει άλλα τόσα χρόνια; Έτσι κι αλλιώς 140 χώρες είχαν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια τα Σκόπια με το… σκέτο “Μακεδονία”».

 
ΑΝ η αναγνώριση από τις 140 χώρες είχε βαρύτητα και ήταν πολύτιμη για τα συμφέροντα των Σκοπιανών, τότε δεν θα κάθονταν καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και χρόνια. Στην ουσία, όμως, δεν είχε κανένα αντίκρισμα γιατί χωρίς «ελληνικό διαβατήριο» τα Σκόπια δεν θα μπορούσαν ποτέ να ενταχθούν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

 
ΤΩΡΑ πάμε να δούμε και τη λογική του «έπρεπε επιτέλους να τελειώνουμε». 


Ο Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις Πρέσπες, αποκάλεσε πέντε φορές το λαό του «Μακεδόνες». Δεν αποτελεί πρόκληση, όμως, πλέον, καθώς αυτό προβλέπεται ρητά από τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Τσίπρα. Μπορεί κανείς να φανταστεί, όμως, τι θα λένε ο Ζάεφ και οι επόμενοι πρωθυπουργοί της «Βόρειας Μακεδονίας» στο μέλλον. Και αν στο τέλος της διαδρομής θα επιτρέπεται να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες οι Ελληνες πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα.

 
«ΕΠΡΕΠΕ να τελειώνουμε» λοιπόν. Με οποιοδήποτε τίμημα; 


 Με την ίδια λογική να «τελειώνουμε» με το αλβανικό ζήτημα αναγνωρίζοντας τις παράλογες απαιτήσεις του Ράμα για ύπαρξη «τσάμηδων» στην Ηπειρο


Με την ίδια λογική να «τελειώνουμε» και στα ελληνοτουρκικά αναγνωρίζοντας δικαιώματα της Αγκυρας στο Αιγαίο, Ισως και πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. 


Τι ωραία! Θα έχουμε «τελειώσει» με όλα τα εθνικά θέματα και σιγά σιγά θα φτάνει η ώρα να «τελειώσουμε» και σαν χώρα.

 
ΜΑ τι γράφω;  
Εγινα εθνικιστής, πατριδοκάπηλος και δεν το ξέρω; 


Ναι, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εθνικιστές και πατριδοκάπηλους τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα γλίτωναν οι πολίτες;

 
ΑΛΛΑ τα εθνικά θέματα θέλει να τα «τελειώνει» η κυβέρνηση, ενώ όλα τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα στο εσωτερικό της χώρας χρονίζουν και δημιουργούν προβλήματα. 


Το Μαξίμου δεν δείχνει καμία βούληση να «τελειώνει» με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, η δίκη του οποίου θα χρειαστεί πολλά ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθεί αφήνοντας μέλη του να ζητούν ακόμη και την επιβολή χούντας!

 
ΤΟ Μαξίμου δεν δείχνει καμία βούληση να «τελειώνει» με τη ζωτικής σημασίας αναμόρφωση του Δημοσίου. Πανηγυρίζει για τη μη αξιολόγηση των υπαλλήλων και υπόσχεται αθρόες προσλήψεις «βολέματος» ανέργων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει η συνέχιση λειτουργίας ενός υπερτροφικού και αντιπαραγωγικού κράτους.

 
Η κυβέρνηση δεν θέλει να «τελειώνει» με οτιδήποτε κρατάει τη χώρα παγιδευμένη σε ένα παρελθόν που την οδήγησε στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Αλλωστε αυτή ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και στα χρόνια που βρισκόταν στο 4%. Οταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έκαναν απανωτά λάθη, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόταν και απαιτούσε να δώσουν ακόμα πιο πολύ χρήμα και να γίνουν ακόμα πιο βαριά τα λάθη. 


Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα βρίσκει την ευκαιρία...


 να «τελειώνει» εθνικά θέματα με τα οποία εδώ και πολλά χρόνια έβγαζε… σπυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: