"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τύφλα να ‘χει το… πρόγραμμα Θεσσαλονίκης



Την Πέμπτη, οι 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. θα πουν για μία ακόμη φορά «ναι σε όλα»


Πλέον δεν έχει σημασία το τι υποστήριζαν παλαιότερα και το τι έχουν φτάσει να ψηφίζουν στη Βουλή. Αυτό που θα έχει πλάκα θα είναι το τι θα λένε από την επόμενη ημέρα. Τι θα υπόσχονται. Και πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε πως θα ακούσουμε πιο απίστευτα πράγματα ακόμα και από το 2015.


ΜΕ το πιθανότερο σενάριο να φέρνει τις κάλπες τον Μάιο του 2019, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μπροστά τους κάτι παραπάνω από 300 ημέρες προεκλογικής περιόδου. Χρόνος αρκετός για να στήσουν νέα επιχείρηση εξαπάτησης των ψηφοφόρων.

 
ΜΠΟΡΕΙ από φέτος τον Δεκέμβριο οι δύο στους τρεις συνταξιούχους να δουν τις ετήσιες αποδοχές τους να μειώνονται κατά δύο μηνιάτικα, αλλά εκείνοι θα υπόσχονται επαναφορά της 13ης σύνταξης και σούπερ μπόνους

 
ΜΠΟΡΕΙ από το 2020 να υπάρξει επιβάρυνση 650 ευρώ ανά φορολογούμενο από τη μείωση του αφορολογήτου, αλλά εκείνοι θα υπόσχονται φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους.

 
ΑΝ και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται ήδη με 360 ευρώ, εκείνοι θα δεσμεύονται πως με νομοθετική πράξη θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ. Ενώ εννοείται πως θα μοιράσουν στα λόγια κάθε είδους επιδόματα.

 
ΔΕΔΟΜΕΝΟ είναι πως θα επιχειρήσουν να ξαναδημιουργήσουν και το «ελληνικό όνειρο» της δεκαετίας του ’80. Μία θέση στον… ήλιο του Δημοσίου. Θα πραγματοποιήσουν χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων και συμβασιούχων και θα υποσχεθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα.

 
ΣΤΗΝ πραγματικότητα, την Πέμπτη...



 οι 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ψηφίζουν την εφαρμογή ενός πενταετούς οικονομικού προγράμματος, το οποίο βασίζεται στη γνωστή συνταγή της μνημονιακής λιτότητας που βιώνουμε από το 2010.  


Κι, όμως, εκείνοι με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα θα θριαμβολογούν πως βγάζουν τη χώρα από τα Μνημόνια. Πως θα εξαφανίσουν την τρόικα. Πως δεν θα ξαναδούμε το ΔΝΤ. Πως έρχεται η ανάπτυξη. Πως λεφτά θα ξαναϋπάρξουν. 


Και θα πουν τόσα πολλά που τύφλα να ‘χει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και όσα ακούγαμε το 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: