"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Οι χούλιγκαν και οι σύντροφοιΣτη Θύρα 4 της Τούμπας κάνουν ένα στρατηγικό λάθος. Δεν επενδύουν τις δυναμικές ενέργειες με το κατάλληλο ιδεολογικό πρόσημο.  


Ποιος χουλιγκανισμός, αγαπητοί; 


Είναι κοινωνικός ακτιβισμός κατά των ανισοτήτων στο πεδίο του αθλητισμού. Αν μη τι άλλο, αυτοί που θα βγουν στον δρόμο για το δίκαιο του ΠΑΟΚ είναι πολύ περισσότεροι από όσους θα διαδήλωναν για την άδεια του Κουφοντίνα.


Oμως τα αγόρια με τα ασπρόμαυρα δεν το χειρίζονται σωστά.  


Αν κάνουν ένα απλό ντου στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, θα τα μαζέψουν στην κλούβα με συνοπτικές διαδικασίες. Οι μισοί θα βρεθούν στις φυλακές των Διαβατών και οι άλλοι μισοί θα απλώνουν πανό στην Τούμπα για τα αδέρφια που βρίσκονται πίσω από τα σίδερα. Αν όμως ο Τσε αντικαταστήσει τον Πάμπλο Γκαρσία, τότε το πράγμα αλλάζει. Δεν θα ασχολείται μαζί τους μόνο ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης. Θα σηκώσει το τηλέφωνο και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Θα απασχολήσουν κοινοβουλευτική συζήτηση. Ο Τύπος της Αριστεράς θα καλέσει την κοινωνία να ακούσει τη φωνή τους. «Παιδιά είναι και έχουν οργή μέσα τους, οι ψυχές τους χαράχθηκαν από την αδικία». Οι ανακοινώσεις της Θύρας 4 θα απασχολούν τον συστημικό Τύπο. «Κανένας αστός υπουργός δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όσο οι διαχρονικοί αγώνες του λαού του ΠΑΟΚ παραμένουν χωρίς δικαίωση».
Ωστόσο ο Κοντονής δεν ασχολείται ούτε για να τους ρίξει μία ματιά. Μπορεί να φταίει που δεν διαθέτουν εμπειρία από μολότοφ και έτσι είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμοι από την Αστυνομία. Δεν είναι δα και η Τούμπα άσυλο, να μην πατάει πόδι αστυνομικού. Είναι και εύκολοι στόχοι με το Touba Libre στο κεφάλι. Και κάπως έτσι η διάκριση γίνεται σκανδαλώδης: 


Αν τα σπας για την ΠΑΟΚάρα είσαι χουλιγκάνος του κοινού ποινικού δικαίου. Αν τα σπας πολεμώντας τον καπιταλισμό, το συζητάμε.


Η υπόθεσή σου...


 θα διαχωριστεί από το κοινό έγκλημα, θα βρεθούν αρκετοί πρόθυμοι να σου αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, οι πράξεις σου θα κριθούν στο πεδίο των ιδεών και, πιθανότατα, να μην υποστούν τη βάσανο της δικαστικής κρίσης.  


Αν πιάσεις τη βαριοπούλα για τον ΠΑΟΚ, κανένας δεν θα καταγγείλει την Αστυνομία για υπέρμετρη βία, βασανιστήρια και σκοτεινά κελιά. Ο τρόπος σου είναι σωστός και πλέον σχεδόν κοινωνικά αποδεκτός. Ο αγώνας σου είναι λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: