"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Κάθε σπίτι... στα χέρια τραπεζίτη!




Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού φούσκωσε τα μυαλά του κόσμου με σεισάχθειες και ανεδαφικά συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», στα όρια της χυδαίας κοροϊδίας του λαού, τώρα στο εξουσιαστικό του μεθύσι στέλνει τα ΜΑΤ και βαράνε ανελέητα αυτούς που απαιτούν αυτά που και ο ίδιος απαιτούσε.



Από την άλλη οι αλληλέγγυοι δρουν δυναμικά, διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν κατ' έθιμο πλέον κάθε Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας όλα τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα ως λαϊκές κατοικίες. Προχθες ας πούμε σημειώθηκαν επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, με τραυματίες και προσαγωγές και οι διαμαρτυρόμενοι - μεταξύ των οποίων η Ζωή και η ΛΑΕ του Λαφαζάνη - μιλούσαν για λαϊκές κατοικίες.



Οι συμβολαιογράφοι απάντησαν ότι ο μοναδικός  πλειστηριασμός που διεξήχθη στο συμβολαιογραφείο, ήταν ύψους 450.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης οφειλέτης είναι επιχειρηματίας και δεν διαμένει καν στον εν λόγω χώρο. Τον έχει μισθωμένο.



Ο Λαφαζάνης ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη την ανακοίνωση του συμβολαιογραφικού συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού».

Κοινώς… μύλος!




Είναι ο ελληνικός τρόπος να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Αντί με σοβαρότητα, μετριοπάθεια, μελέτη και τεχνική αρτιότητα, να διερευνήσουμε τη δυνατότητα πρακτικών και βιώσιμων λύσεων οι οποίες θα προστατέψουν όντως την πρώτη λαϊκή κατοικία, ακολουθήσαμε τη τακτική «γιούργια».



Γιούργια είχαμε κατά την ορμητική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με ανόητα και υπερφίαλα συνθήματα, που δυστυχώς γίνονταν ευκολόπεμπτα από τη μεγάλη μάζα, γιούργια έχουμε και τώρα από τους αλληλέγγυους.



Δεν χρειαζόταν να ανακαλύψουμε γλαύκαν εις Αθήνας




Όπως και σε άλλα θέματα, π.χ. της συγκρότησης του κράτους, όπου θα μπορούσαμε από δεκαετίες να έχουμε αντιγράψει τα θετικά στοιχεία διάρθρωσης των δυτικών  κρατών, έτσι θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε και τη διεθνή εμπειρία στην αντιμετώπιση των πλειστηριασμών. Υπήρχε σχετικό «manual» συγκροτηθέν εν Ισπανία.



Εκεί επειδή οι άνθρωποι είναι σοβαροί και τα κινήματά τους είναι σοβαρά, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών οργάνωσε ομάδες άμυνας. Όχι ομάδες άμυνας ελληνικής κοπής, να παίζουν κλέφτες και αστυνόμους με τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων - στυλ Ρομπέν των Εξαρχείων.



Στην Ισπανία οι ομάδες άμυνας κατά των πλειστηριασμών είχαν συγκροτηθεί από εξειδικευμένους νομικούς οι οποίοι διέθεταν πλήρη γραμματειακή υποστήριξη από εθελοντές αλληλέγγυους. Διερευνούσαν τις πτυχές κάθε υπόθεσης ξεχωριστά και παρέθεταν νομικά επιχειρήματα στα δικαστήρια, βάσει των οποίων απέτρεψαν πολλούς πλειστηριασμούς. Στην ουσία δηλαδή απέτρεψαν αρκετές εξώσεις φτωχών ανθρώπων από το σπίτι τους. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις έφταναν σε συγκρούσεις με τα εκεί ΜΑΤ.



Αυτά όμως για μας παραείναι κυριλέ και δεν ταιριάζουν στην αριστερή άρτσι - μπούρτζι ηρωική μυθολογία μας. Τη μια με το κατέβασμα μπαρών στα διόδια των εθνικών οδών (αλήθεια πως νιώθουν τα κορόιδα που τους παρακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάζουν μπάρες και να το βαφτίζουν λαϊκό δικαίωμα;), την άλλη με το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Από το πτώμα μας θα περάσουν οι ανάλγητοι.



Ε, δυστυχώς θα περάσουν! Κυρίως θα περάσουν στο τέλος - γιατί ακόμα δε έχουν αρχίσει και ας λένε ο Λαφαζάνης και η Ζωή -  πάνω από...


 την κατεστραμμένη ζωή φτωχών ανθρώπων που θέλησαν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, και τα έφερε έτσι η ζωή που δεν έχουν να το αποπληρώσουν.



Το ωραίο είναι ότι ούτε οι τραπεζίτες δεν τα ήθελαν αυτά τα σπίτια, γιατί δεν τα χρειάζονταν. Ενδιαφέρονται για μπλοκ κατοικιών και μεγάλα αξιοποιήσιμα ακίνητα, και όχι για το σπίτι του κάθε φουκαριάρη. Να το κάνουν τι; Τα λειτουργικά έξοδα και οι χαμένες εργατοώρες των υπαλλήλων τους για την πώληση αντισταθμίζουν  το όποιο κέρδος τους.



Η Ζωή  προχθές ως Πασιονάρια κατά των πλειστηριασμών, έκανε έκκληση  «σε συμβολαιογράφους, δικηγόρους και αστυνομικούς, να αντισταθούν στο προαπαιτούμενο έγκλημα των πλειστηριασμών».



Και όμως η ίδια είχε το κατάλληλο νομικό υπόβαθρο, και ο Λαφαζάνης την οργανωτική υποδομή, για τη νουνεχή οργάνωση ενός κινήματος προστασίας των πραγματικών φτωχών.


Αυτό όμως θα ήταν μια σοβαρή αντιμετώπιση και δεν ταιριάζει στη χώρα του χύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: