"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Το Καραβάνι: Τα τραγούδια της παρέας



Τα θυµάστε τα παλιά λεωφορεία; Ξεχάστε τα! Η Εθνική Κυβέρνησίς µας υλοποιεί στο ακέραιο το σοσιαλιστικό της πεπρωµένο και γκρεµίζει το αστικό κράτος αρχίζοντας από το θεµέλιό του, που δεν είναι άλλο απ’ τις συγκοινωνίες, γι’ αυτό άλλωστε και οι εντελώς ξεδιάντροποι Σαµαροβενιζέλοι τις ονόµασαν «αστικές».


Πάνε πια οι εποχές που όσα λεωφορεία δεν καίγονταν στην Πατησίων κυκλοφορούσαν βρώµικα και χωρίς θέρµανση! Θα ήταν πολύ εύκολο να ρίξουµε ένα σφουγγάρισµα στο πάτωµα ή να ξεβουλώσουµε το σύστηµα του air-condition, αλλά εµάς τους µαρξιστές µας ενδιαφέρει η συνολική κατάργηση του εποικοδοµήµατος. Μετά από απόφαση του Συνεδρίου µας (στην αρχή µε 15%, αλλά µετά από παρέµβαση του συντρόφου Αλέξη µε 93,5%), προσλάβαµε µια ντι-τζέι η οποία θα επιµελείται τα τραγούδια που θα ακούγονται κατά τη διάρκεια της κάθε διαδροµής!


Με αυτό τον τρόπο χτυπάµε την ανεργία –η συντρόφισσα µάλιστα είναι γόνος αντάρτη του ΕΛΑΣ– αλλά το όραµά µας για την οριστική εξάλειψη της ανθρωπιστικής κρίσης δεν σταµατάει εδώ. Σκεφτόµαστε και το µεροκαµατιάρη που πηγαίνει να γραφτεί στο ταµείο ανεργίας, το µικροµεσαίο που ψάχνει σε ποια εφορία θα κλείσει την επιχείρησή του, το νεολαίο που κόβει άσκοπα βόλτες µέχρι να ετοιµάσει τα χαρτιά του για µετανάστης. Σε όλους αυτούς προσφέρουµε µια βαθιά ανάσα πολιτισµού, ένα αεράκι δηµιουργίας όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Ρίτσος. Η επιλογή των playlist απασχόλησε πολλές δύσκολες συνεδριάσεις του υπουργικού συµβουλίου.


Ο σύντροφος πρωθυπουργός ήθελε να παίζονται τραγούδια του συντρόφου Χάρρυ Κλυν («Κούλα-Χαράλαµπε» κ.ά.). 


Ο σύντροφος Βούτσης απαιτούσε µια επιλογή που θα σηµατοδοτούσε τη στροφή προς τα αριστερά και πρότεινε τον σ. Γιώργο Ζάµπα που ως γνωστόν ξεσηκώνει τα µεζεδοπωλεία. 


 Όµως και οι δύο προτάσεις προσέκρουσαν στο σύντροφο Καµµένο που για την περίπτωση είχε ντυθεί Ναπολέων και απειλούσε ότι θα παραιτηθεί αν δεν παίζεται το αντάρτικο «Ο Γοργοπόταµος στην Αλαµπάµα στέλνει περήφανο χαιρετισµό». Αφού του εξηγήθηκε ότι ο Ναπολέων Ζέρβας του ΕΔΕΣ δεν ήταν ο γνωστός Ναπολέων και ότι ο Γοργοπόταµος χαιρετούσε την Αλαµάνα, επήλθε ιστορικός συµβιβασµός. 


Η ντι-τζέι θα πληρώνεται κανονικά αλλά δεν θα επιλέγει τραγούδια ώστε να µην υπάρχουν ενδοκυβερνητικές τριβές. Όσο για τους αποτυχόντες, ο µεν σύντροφος Ζάµπας προσελήφθη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο δε σύντροφος Χάρρυ Κλυν προορίζεται ως αντικαταστάτης του συντρόφου Κιµούλη στην επιστηµονική επιτροπή που θα αναθεωρήσει το Σύνταγµα.


Θα έφταναν τα προηγούµενα για να αποδείξουµε στους προσκυνηµένους εχθρούς του λαού και στα φοξ τεριέ της Διαπλοκής το ηθικό πλεονέκτηµα της Αριστεράς, αλλά έχουµε κι άλλα ράµµατα για τη γούνα τους. Μπορεί αυτοί να έχουν κάνει µπαϊράκι τη δήθεν «αριστεία» αλλά εµείς είµαστε που την αναδείξαµε στο Συνέδριό µας! Οι υπουργοί που κάθε µέρα πλαντάζουν απ’ το κλάµα, αυτοί που αντί να µένουν κλεισµένοι στους τέσσερις τοίχους του γραφείου τους συµµετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των αποφάσεών τους, οι αγωνιστές που ξηµεροβραδιάζονται µπροστά στις κάµερες των βοθροτσοντοκάναλων προκειµένου να τα ξεµπροστιάσουν, βγήκαν πρώτοι στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής! Πάντα, όταν έρχονται τα δύσκολα, ο λαός συσπειρώνεται γύρω απ’ τους ηγέτες του και πλέον θα δώσουµε τη µάχη µαζί µε τους συντρόφους Δρίτσα, Πολάκη και Σκουρλέτη, ώστε να µην περάσουν τα µέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν.


Βέβαια Ηγέτης, µε το ήτα κεφαλαίο, παραµένει ο σ. Αλέξης Τσίπρας. Δεν υπάρχει πλέον ξένος πρωθυπουργός, πρόεδρος ή µεγαλοπαράγοντας που να µην ασχολείται µε το τιτάνιο έργο του. Άλλος λέει ότι η ηρωική διαπραγµάτευσή του κόστισε στην Ελλάδα 40 δισεκατοµµύρια, άλλος 70 δισεκατοµµύρια (οι αντιφάσεις του καπιταλισµού), µέχρι και ο Ολάντ –που αυτή την εβδοµάδα είναι εχθρός µας– για το σύντροφο Τσίπρα συνοµιλούσε µε το σύντροφο Πούτιν! Σε µεταξύ τους συνάντηση εντυπωσιάστηκαν από τις ανατρεπτικές οικονοµικές πρωτοβουλίες του συντρόφου Αλέξη, ο οποίος ετοιµαζόταν να τυπώσει το πιο επαναστατικό, εναλλακτικό χαρτονόµισµα που έχει γνωρίσει η Οικουµένη. Στη µια όψη του θα απεικόνιζε το σύντροφο Καµµένο και σκηνές απ’ την «Αλίκη στο Ναυτικό» και στην άλλη τον σ. Κουρουµπλή να προσκυνάει τη θαυµατουργή παντόφλα του Αγίου Παϊσίου ενώ από πάνω ένα περιστέρι θα ξετύλιγε µια περγαµηνή µε το ρητό του συντρόφου Φίλη «η Αριστερά θέλει διαχωρισµό κράτους και Εκκλησίας». Με τέσσερα κιλά της νέας Δραχµής θα µπορούσες να αγοράσεις ένα αυγό ή ένα διδακτορικό, που είναι ακόµη πιο φτηνό, αλλά αµέσως τα ξένα συµφέροντα κινητοποιήθηκαν και όρθωναν τεράστια εµπόδια. Αρνήθηκαν να τροφοδοτήσουν το Εθνικό Τυπογραφείο µε χαρτί κι εµείς τους τόνους που διαθέταµε τους φυλούσαµε για µια δύσκολη ώρα, όταν π.χ. θα έπρεπε να τυπώσουµε αφίσες για το Συνέδριό µας.


Σ’ αυτό το σηµείο απαιτείται...

να γιουχάρουµε, να γράψουµε tweet ή να πετάξουµε και κάνα γιαούρτι άµα λάχει κατά του µνηµονιακού Καµίνη, ο οποίος ενοχλήθηκε –λέει– απ’ την ταπετσαρία που σκέπασε όλη την Αθήνα µε το πρόσωπο του συντρόφου Τσίπρα. Σύµφωνα µάλιστα µε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που υπηρετεί την Αλήθεια και τον Σοσιαλισµό, η πρωτοβουλία του δηµάρχου Αθηναίων να κατεβάσει τις αφίσες δεν άρεσε καθόλου στο σύντροφο Ερντογάν γι’ αυτό και απείλησε ότι θα βοµβαρδίσει µε πυρηνικά την ελληνική πρωτεύουσα και µετά θα προκαλέσει Τρίτο Παγκόσµιο Πόλεµο! Εκεί µας φέρατε, κύριε Καµίνη, µια ανάσα απ’ τον πόλεµο και τον όλεθρο. Ντροπή σας!


Υ.Γ. Διόρθωση! Ο σύντροφος Ερντογάν δεν απείλησε µε Τρίτο Παγκόσµιο Πόλεµο. Απλώς ο ανταποκριτής του κρατικού Α.Μ.Π.Ε. την ίδια ώρα διάβαζε ένα βιβλίο του Λιακόπουλου και µπερδεύτηκε. Το συµπέρασµα είναι ένα: Όταν δεν γράφει τις ανταποκρίσεις ο σύντροφος Παππάς, όλο λάθη γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: