"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Εβαλαν ανεμοδείκτη με πηλίκιο «στρατηγού» στην ταμπέλα του ΕΣΡ λόγω Βύρωνα



Εδώ και λίγες ώρες ένας ανεμοδείκτης με καπέλο στρατηγού βρίσκεται χαραγμένος στη μπρούντζινη ταμπέλα έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ στην οδό Αμερικής 5. Δηλαδή μια σαφής αναφορά στον «Στρατηγό Άνεμο», την επινόηση / δικαιολογία που χαρακτήρισε τις ικανότητες του Βύρωνα Πολύδωρα.


Παραμένει άγνωστο αν η εντολή για τη συγκεκριμένη«παρέμβαση» στην «ταυτότητα» του ΕΣΡ δόθηκε από το Μαξίμου ή από κάποια άλλη κυβερνητική υπηρεσία. Το σίγουρο είναι όμως ότι κρύβει έντονο πολιτικό συμβολισμό και οδηγεί για άλλη μια φορά σε κλιμάκωση της έντασης γύρω από τα ραδιοτηλεοπτικά.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μαζί με τον ανεμοδείκτη έγινε κι άλλη μια παρέμβαση στο πεζοδρόμιο του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΕΣΡ: όπως κατήγγειλαν μικροπωλητές της περιοχής αφαιρέθηκαν από την πρόσοψη οι ζαρντινιέρες του Δήμου, προφανώς για να μην γίνεται σύνδεσή τους με το περίφημο περιστατικό με τις  επιθετικές «ζαρντινιέρες» την περίοδο που ο Βύρων Πολύδωρας ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης.



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: