"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Χαρτί υγείας με αποφάσεις του ΣτΕ έχει τυπώσει ο Λευτέρης Κρέτσος

Ο γ.γ. επικοινωνίας έδωσε μια ιδέα για το τι εννοεί με την αινιγματική του δήλωση ότι οι δικαστικές αποφάσεις μπορεί να είναι δεσμευτικές αλλά δεν είναι σεβαστές, δείχνοντας ποιο ακριβώς ρόλο τους επιφυλάσσει




Μια χαριτωμένη ιδέα είχε ο Λευτέρης Κρέτσος για να δηλώσει τη στάση του απέναντι στη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη κατ΄ ευφημισμό δηλαδή αφού καμία απόφαση δεν μπορεί να είναι δίκαιη όταν δεν συμφέρει την κυβέρνηση.


Βέβαια η ιδέα του Λευτέρη Κρέτσου δεν είναι πρωτότυπη. Πολλοί στο παρελθόν έχουν τυπώσει πάνω σε χαρτιά τουαλέτας πρόσωπα πολιτικών αντιπάλων ή σύμβολα που θέλουν να περιφρονήσουν ή να προσβάλουν. Ομως πρώτη φορά η κίνηση αυτή γίνεται από την μια εξουσία προς την άλλη…


Ηδη σύμφωνα με τον γ.γ. ενημέρωσης και επικοινωνίας, με το χαρτί αυτό που θα εμφανίζει τις «μη σεβαστές» αποφάσεις της δικαιοσύνης θα εφοδιαστούν, εκτός από την δική του υπηρεσία, το Μέγαρο Μαξίμου και το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ενώ υπάρχει σκέψη να δίνεται και ως δώρο με την «Αυγή της Κυριακής».



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: