"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Παίρνουμε και τάφους...

Του Γιώργου Κράλογλου 


Στριμώχθηκαν άγρια. Είδαν ότι οι Καρανίκες μπορεί να μείνουν απλήρωτοι και ψάχτηκαν.


Από πού χάνουμε άλλους φόρους σύντροφοι;  


Από 45.627 κληρονομιές που αποποιήθηκαν οι κληρονόμοι το 2015 και άγνωστο που θα φθάσουν το 2016. Τρέξτε να τους μαζέψετε τάζοντας διευκολύνσεις... 


Όταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ σου φέρνει δώρα... κρύψε και τις κουρελούδες που έχεις στο σπίτι...



Αυτή είναι η ουσία της νέας κυβερνητικής φανφάρας για τους φόρους κληρονομιάς.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ταράχθηκε όταν είδε ότι μέσα στο 2016 θα χάσει λεφτά από κάπου 50.000 κληρονομιές, που αποποιούνται οι κληρονόμοι και έβαλε εμπρός τη λαϊκή μηχανή...



Έστησαν (μόνοι τους) θέμα στη Βουλή για τις κληρονομιές που χάνονται και άρχισαν τα κλάματα... Ποτάμι τα δάκρυα για το κακό που βρήκε τον λαό... Πώς θα αντέξουμε, σύντροφοι, ένα κίνημα "Δεν κληρονομώ - Δεν κληρονομώ..." χωρίς να το ελέγχουμε...



Τι θα πει η Ευρώπη... Τι θα πει ο Ομπάμα... Τι θα πουν οι δανειστές. Και κυρίως η Λαγκάρντ και ο Ντράγκι που θα βλέπουν τόσους φόρους να χάνονται.



Έκατσαν λοιπόν και "σκέφθηκαν" οι σύντροφοι. Πρέπει να μαζέψουμε εμείς και τα λεφτά από τις κληρονομιές. 



Στο κάτω-κάτω είναι στρωμένο το χαλί από τους προηγούμενους. Τους κρατιστές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Που και αυτοί μόνο φόρους ήξεραν να μαζεύουν.



Έτσι έγινε και έβγαλαν από το συρτάρι (μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση!!!) τον νόμο 4276/2014 που επιτρέπει εξόφληση φόρου κληρονομιάς (από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία) με μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο κληρονομιαίου ακινήτου. 



Αλλά για να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει το δικό του χεράκι... στον νόμο και τον κάνει πιο αριστερό έταξαν (με χθεσινή φανφάρα από τη Βουλή) ότι αν το ακίνητο αξίζει περισσότερο από τους φόρους δεν θα χάνεις τη διαφορά (όπως έλεγαν οι άλλοι κρατιστές). Με εμάς (έλεγε η φανφάρα) θα τα δίνεις "μπροστάντζα" για τους φόρους που θα σε περιμένουν τα επόμενα χρόνια... Στην τσέπη βέβαια δεν δικαιούσαι τίποτε. 



Μέχρι εδώ (ας πούμε) ωραία και καλά με το σχέδιο που έστησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το αριστεριλίκι θα το καταλάβει ο λαός αφού διαβάσει στην (προσεχή) απόφαση του κομισάριου φορολογίας Αλεξιάδη τις προϋποθέσεις υπαγωγής:



Το πρώτο για το οποίο στα "ταξίματα ΣΥΡΙΖΑ" δεν έγινε κουβέντα (προφανώς σκόπιμα) είναι σε ποια τιμή θα σου πάρουν το ακίνητο. Αν δεν είναι η αντικειμενική και το μετρήσουν με την εμπορική η υπόθεση είναι καμένη από χέρι. Σημειώστε δε ότι το θέμα αυτό, ως επίμαχο, ήταν που έβαλε και στον πάγο τον νόμο δύο χρόνια. 



Αλλά και αν επιλεγούν οι αντικειμενικές. Για ποιες αντικειμενικές θα μιλάμε; Για τις σημερινές ή για μειωμένες, που αντικειμενικά επιβάλλονται, λόγω της ραγδαίας πτώσης (έως 70% ) των εμπορικών τιμών;  



Από εκεί και πέρα. Για να πληρώσεις, με ακίνητο, τον φόρο κληρονομιάς πρέπει αποδεδειγμένα να μην έχεις καθόλου μετρητά. Και είναι στα χέρια του κομισάριου Φορολογίας να ορίσει ποιος έχει αδυναμία να πληρώσει με μετρητά και ποιος όχι. 



Αν ανατρέξουμε σε άλλα αριστερά κριτήρια θα δούμε ότι με κανονικό μισθό και με γκαρσονιέρα 40 τετραγωνικών (που μένεις εσύ η γυναίκα σου και τα παιδιά σου) είσαι μάλλον πλουτοκράτης... Οπότε δεν βλέπω να δικαιούσαι πληρωμή φόρων με ακίνητα κληρονομιάς. Θα δούμε. 



Το ακίνητο της κληρονομιάς πρέπει να είναι εντός σχεδίου πόλεως και όχι σε ραχούλες και γκρεμούς που βόσκουν γίδια και άρα δεν αξίζει να το πάρει το κράτος και να δώσει στα κοράκια...



Έτσι και δεν είναι ακίνητο φιλέτο... είσαι εκτός. Κληρονομικοί τάφοι στο Α΄ Νεκροταφείο μάλλον μετράνε... Αλίμονο τέτοια τεφαρίκια να βγούνε εκτός.



Τέλος αυτός που θα κληρονομήσεις δεν πρέπει να χρωστάει σε εφορίες , ταμεία ή Τράπεζες. Και να μην έχει βάλει υποθήκη τα ακίνητα της κληρονομιάς. Αν χρωστάει έστω και 500 ευρώ ξέχασέ το. Είσαι εκτός ρύθμισης. 



Συνεπώς μην βιάζεστε. Περιμένετε και θα δείτε ποιοι θα εξυπηρετηθούν όταν βγει η απόφαση με τα ταξίματα του Αλεξιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ.



Όμως προς τι η γρίνια και η καχυποψία της στήλης στο συγκεκριμένο θέμα όταν, το δίκαιο κράτος της αριστεράς, μας διευκολύνει; 


 Όταν αντί να χάσουμε και την κληρονομιά από τους κομμουνιστές την παραδίδουμε μόνοι μας... Και όταν έτσι βολεύουμε φόρους κληρονομιάς. Και φόρους μπροστάντζας...



Γιατί και τώρα αποφεύγεται σκόπιμα η απλή λογική. Μείωση δαπανών και κράτους με περιορισμό φόρων. Αλλά στον τριτοκοσμικό ψευτοσοσιαλισμό που ζούμε (από το 1974) το κράτος "Λερναία Ύδρα", το τρέφουν αποκλειστικά οι υπόδουλοι φορολογούμενοι ιθαγενείς. Η δε πολιτική αναβάθμισης του σε επίπεδα σύγχρονης και πολιτισμένης χώρας, με δυνατότητες φορολογικής δικαιοσύνης, είναι "Ηράκλειος άθλος" για τους δικούς μας πολιτικούς νάνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: