"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Δεν φταίει ο στρατηγός άνεμος που πήραν τα μυαλά αέρα

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κυβερνών κόμμα θυμίζει θέατρο του παραλόγου.

 
Από το ούτε  στο ένα εκατομμύριο αντίδρασης  της Μέρκελ, στο ούτε ένα εκατομμύριο να μη δεχθεί η ΝΔ τον Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, περνώντας μέσα από τις twitter-ικές  ιερεμιάδες  του Παπαδημούλη   για τον Καμμένο που ήταν τόσο δεξιός, ώστε δεν υπήρχε περίπτωση να συγκυβερνήσουν μαζί του, ως τον  Πολύδωρα που εξέφραζε την υποτιθέμενη σπουδή της ΝΔ  για συνεργασία με την ΧΑ… ένα δρόμος αλλήλοαναιρέσεων.

 
Ο Πολύδωρας διαγράφτηκε από τη ΝΔ, αλλά τα Μαξίμου  τον ανακάλυψε ως το χρυσό κλειδί με το οποίο, και αν δεν άνοιξε την πόρτα της ΝΔ στη συναίνεση, σίγουρα θα την εξέθετε στο πανελλήνιο

 
Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ το γκροτέσκο,  το παράλογο, το απίθανο, είναι κανονικότητα.

 
Όχι, δεν ήταν τόσο αφελείς να πιστεύουν  ότι θα δεχθεί η ΝΔ τον Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, έναν άνθρωπο που δεν συμβολίζει πλέον τίποτα για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ηταν αφελείς γιατί νόμισαν ότι συμβολίζει, ότι θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη - τον Μητσοτάκη που τόλμησε να μην ψηφίσει καν τον Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 
Τόσο σίγουροι ήταν, που δεν βρήκαν ένα πρόσωπο  ο οποίος όντως θα μπορούσε να προκαλέσει μικρή ή μεγάλη συζήτηση στη ΝΔ για το δέον γενέσθαι, έναν μετριοπαθή, νηφάλιο, σεβαστό πολιτικό, με ερείσματα στον Δεξιό χώρο αλλά και έξωθεν  καλή μαρτυρία  - όπως τον Στ. Δήμα ή τον Γ. Σουφλιά π.χ.

 
 Βρήκαν τον Βύρωνα, μεταφραστή του  «Μπουσίντο» , του κώδικα τιμής των πολεμιστών Σαμουράι , ο οποίος δεν επέδειξε κανένα προσωπικό κώδικα τιμής όσον αφορά το πρόσωπό του. Μιας ημέρας πρόεδρος της Βουλής και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ήταν να διορίσει την κόρη του – όχι ότι άλλοι αξιωματούχοι δεν τα έχουν κάνει, αλλά σε θνησιγενή θητεία μιας ημέρας, κανείς.

 
Επέλεξαν το μόνο πρόσωπο για το οποίο δεν  θα ίδρωνε  το αυτί  κανενός ΝΔ τη και  αυτοί νόμισαν ότι ανακάλυψαν το τέλειο όπλο!

 
Οι σχεδιασμοί του Μαξίμου, από την εποχή της Κουμουνδούρου πάντα έτσι ήταν, Ανώριμοι, ακατέργαστοι, προπετείς, αμετροεπείς, μακράν της πραγματικότητας.

 
Δεν ήταν τυχαίο π.χ. – για να αναφερθούμε στα πιο γνωστά -  το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που στοίχιζε δώδεκα δις, και τα οποία δεν είχαν , αλλά θεωρούσαν δεδομένο ότι θα τα έδιναν οι δανειστές, για να μην τους απειλήσουμε ότι θα φύγουμε από την ευρωζώνη και τους πιάσει τρέμουλο. Όπως επίσης το περιβόητο  δημοψήφισμα, που ευτέλισε κάθε έννοια δημοψηφίσματος και λαϊκής έκφρασης –ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 
Απλώς  οι σχεδιασμοί, οι πρωτοβουλίες του τότε περνούσαν ως στρατηγικές εμπνεύσεις , σε ένα λαό ο οποίος το μόνο που  έμαθε από τις εποχές της πασοκικής ευωχίας ήταν να  ακολουθεί όποιον του τάξει περισσότερα, όσο απραγματοποίητα και να ήταν.

 
Ήταν αυτό το δεκτικό  κοινωνικό κλίμα, το οποίο επέτρεψε στην άπειρη  νεαρή παρέα της ηγετικής ομάδας, να λέει ο΄,τι θέλει, να  γίνεται πιστευτή, και οι υποσχέσεις της να μετατρέπονται σε λαϊκή προσμονή.
 

Τώρα τι;

 
Εισπράττουν αλλεπάλληλες αποτυχίες, το τοπίο απογυμνώνεται από τις υποσχέσεις, βρίσκονται γυμνοί και έκθετοι στο σκληρό φως της πραγματικότητας.

 
Άκουγαν το ωσαννά, αρχίζουν να ακούνε την προτροπή της σταύρωσης

 
Δεν φταίει "ο στρατηγός άνεμος" που δέχτηκε τη θέση, θεωρώντας την ως τιμητική πρόταση και μη κατανοώντας  ότι απλώς τον χρησιμοποιούν ως ένα εργαλείο μικροπολιτικού σχεδιασμού.

  
Φταίνε...
 τα μυαλά τους, που έχουν πάρει αέρα, άκουσαν πριν λόγο καιρό τον Πολύδωρα να εκφράζεται θετικά για το νόμο Παππά, φαντάστηκαν ότι έτσι θα πλαγιοκοπήσουν τη ΝΔ.


Μεγαλειώδης σχεδιασμός, άφωνο έμεινε το πανελλήνιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: