"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Λεωφορείον ο κρότος (συνοδεία μελωδίας) - Αβάντι, μαέστρο!

Ωραία η πρωτοβουλία να προσληφθεί μουσική επιμελήτρια από τον ΟΑΣΑ και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη!




Γκρίτσι γκρίτσι, μπερπ, πριτς, αααούμ, σναρλ, ντριννν, σλουρπ και χονκ! Ιδού μερικοί εκ των ήχων που ακούν οι επιβάτες στα λεωφορεία. Μασουλήματα, χασμουρητά, μουγκρητά πόνου ή συνεννοήσεως (κυκλοφορούν αρκετοί νεαντερτάλειοι γαρ), κουδουνίσματα κινητών τηλεφώνων, τριξίματα από τις... αλάδωτες «αρθρώσεις» του οχήματος, εκτονώσεις αποθεμάτων γαστρικών αερίων, κορναρίσματα και άλλα πολλά εισβάλλουν στα ώτα των επιβατών και απασχολούν διαρκώς μία εκ των πέντε αισθήσεων.

 
Και το γινόμενο που μας δίνει η δυσφορία επί την καθυστέρηση αποκτά ως εκθέτη το στριμωξίδι. Ολο μαζί παράγει απελπισία, αίσθηση χαμοζωής και τον μόνο ειλικρινή αντιρατσισμό, που είναι η μισανθρωπία. Οι μισάνθρωποι δεν κάνουν διακρίσεις. Απεχθάνονται τους πάντες εξίσου - κάτι ανακουφιστικά δίκαιον, εδώ που τα λέμε.

 
Αρα, η πεφωτισμένη διοίκησις του λαοφιλούς ΟΑΣΑ καλώς έπραξε και θα πλερώσει με ντράγκα ντρούγκα τα χιλιάρικα των επιβατών μια συντρόφισσα για να σου φτιάχνει τη διάθεση με μουσική, την ώρα που θα είσαι στριμωγμένος σαν σαρδέλα στο μπλε κουτί ακούσια αγκαλιασμένος με όντα που θα στοιχημάτιζες ότι δεν υπάρχουν...
 
Ομως, τι μουσική θα βάζει; Ποιες ώρες; Με ποιο κριτήριο; 


Θα ακούμε Βάγκνερ το μεσημέρι, Καμπουρίδη την αυγή, Bolt Thrower το σούρουπο, Αττίκ το βράδυ και Falco ξημερώματα;  


Το playlist θα διαμορφώνεται με βάση ψηφοφορία; Μήπως πρώτα πρέπει να καταχωριστούν όλες οι μουσικές προτιμήσεις όλων των επιβατών του ΟΑΣΑ, να υπάρχει κάμερα αναγνώρισης προσώπων μέσω της ίριδας του ματιού και να βγαίνει το πρόγραμμα του οχήματος με βάση πρωτοποριακό αλγόριθμο που θα σχεδιάσει ο Καρανίκας;

 
Μια καλή ιδέα, πάντως, είναι να παίζουν...
 σε λούπα αντάρτικα τραγούδια, τα οποία θα τα ερμηνεύουν τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης - για να μην πληρώνουμε και ερμηνευτές.
 

Τραγουδιστής θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με τα αγρίως δολοφονημένα ελληνικάνικά του θα υποχρεώσει και τους πιο κατσούφηδες να σκάσουν ένα γλυκό χαμογελάκι. Ο Τσίπρας θα βαράει νταούλια και ζουρνάδες, όπως συνήθως, η Ολγα Γεροβασίλη θα παίζει τσαμπούνα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης πρωτοποριακή φλογέρα (καλαμάκι φραπέ στο οποίο έχουν ανοιχθεί τρύπες).

Αβάντι, μαέστρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: