"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σε απογνωση οι αντιεξουσιαστές: «Τα ΜΑΤ δεν παίζουν μαζί μας όπως πριν»

Προδομένοι από τη στάση των δυνάμεων καταστολής, αισθάνονται οι αντιεξουσιαστές, καθώς τα χθεσινά επεισόδια δεν θύμιζαν σε τίποτα τις παλιές καλές ημέρες των ολονύχτιων συγκρούσεων


«Χρειάζονται δύο για να πετύχει αυτή η σχέση». «Κάνουμε υπομονή τόσες μέρες – δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε κι εμείς ανάγκες». «Μου λείπει η μυρωδιά του χαλασμένου δακρυγόνου από τις ένδοξες μέρες». «Αν έχουν βρει άλλους για να τσακώνονται να μας το πουν ευθέως, για να συνεχίσουμε κι εμείς τη ζωή μας. Όχι να κρύβονται».



 

Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν χθες το βράδυ, στα οδοφράγματα των Εξαρχείων, την ώρα που οι φανερά θλιμμένοι αντιεξουσιαστές, μάταια περίμεναν μια ρωμαλέα επίθεση των ΜΑΤ, που θα άναβε τα έματα και θα δημιουργούσε φλογερές οδομαχίες, «όπως τον παλιό καλό καιρό.


Όμως η απογοητευτικά ρουτινίαρικη επέμβαση στην Πρυτανεία (έπειτα από παρακάλια τριών εβδομάδων) και ο κάθε άλλο παρά ενθουσιώδης τρόπος που εκτοξεύθηκαν τα χημικά, δείχνουν ότι η «χημεία» ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει χαλάσει.


«Ακόμα και τα αυτοκίνητα στην Στουρνάρη, δεν καίγονται πια με τις ίδιες φλόγες», δήλωναν αργά χθές το βράδυ απογοητευμένοι καταληψίες, που φαίνεται να νοσταλγούν την εποχή της «μηδενικής ανοχής στην ανομία». Τότε δηλαδή που είχε νόημα να βάζεις φωτιές γιατί θα εύρισκες ανταπόκριση.


«Τώρα, με την πρώτη φορά Αριστερά», η έλλειψη ενθουσιασμού από τα ΜΑΤ, μας στερεί την ατιεξουσιαστική χαρά. Τα επεισόδια μοιάζουν σαν φιλικό παιχνίδι μεταξύ μας», έλεγε χθες το βράδυ, αντιεξουσιαστής στα οδοφράγματα των Εξαρχείων, με δάκρυα στα μάτια. Δάκρυα που δυστυχώς δεν προέρχονταν από τα δακρυγόνα...
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: