"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Με "τροφεία" θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι (αλλά θα μπορούν να διασκεδάζουν δωρεάν στην μεγάλη ντισκοτέκ που θα ανοίξει ο Λαφαζάνης με τα 5 δις του Πούτιν!)


Mυστικό σχέδιο του ΔΝΤ θέλει τους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους να πληρώνονται με τροφεία όταν πολύ σύντομα θα είμαστε εκτός ευρώ.

Πρόκειται για τα περίφημα τροφεία της ΔΕΗ με τα οποία δίνουν τις αυξήσεις στον εαυτό τους οι εργατοπατέρες.

Οι μισθοί θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με δεκατιανό το οποίο κατά το ήμισυ θα είναι χορηγία των Ηπειρωτών-που έχουν στην κατοχή τους και τους περισσότερους φούρνους.

Επίσης θα επανέλθουν και τα φλουριά.

Οσοι από τους δημοσίους υπαλλήλους εξακολουθούν να παντελονιάζουν 2-2.500 ευρώ και να βγάζουν αστρονομικές επικουρικές συντάξεις θα παίρνουν 2 φλουριά τον μήνα.

Το χρώμα του ευρώ πολύ δύσκολα θα το ξαναδούν.

Μπορεί μισθό να μην έχουν αλλά θα μπορούν να διασκεδάζουν δωρεάν στην μεγάλη ντισκοτέκ που θα ανοίξει ο Λαφαζάνης με τα 5 δις του Πούτιν τα οποία ως γνωστόν καταφθάνουν από στιγμή σε στιγμή στην Αθήνα.

Επίσης τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων θα διδάσκονται δωρεάν την ρωσική γλώσσα ενώ τα αγγλικά και τα γερμανικά θα απαγορευθούν και θα διδάσκονται μόνο σε κρυφά σχολιά.

Ο Λαφαζάνης κάθε τέλος του μήνα αντί για μισθούς θα κάνει διάγγελμα από την τηλεόραση το οποίο θα λέγεται ʻI owe youʼ δηλαδή ʻσου χρωστάωʼ. Θα είναι κάτι σαν το 5λεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου.


Ετσι θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Με λόγια του αέρα που θα εκστομίζει ο Λαφαζάνης.

Στις σχετικές διεργασίες φέρεται να πρωτοπορεί το ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι μία αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα ήταν «διαχειρίσιμη», αν και σε αυτήν την περίπτωση θα χρειάζονταν μέτρα προστασίας από κερδοσκοπικές επιθέσεις για ορισμένες «ευάλωτες χώρες», δηλαδή πιθανότατα την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Θεωρείται ωστόσο ότι τα κεφάλαια του μηχανισμού ESM, καθώς και τα νέα εργαλεία παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επαρκούν πλήρως για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.
Αντιθέτως, για την Ελλάδα οι συνέπειες θα ήταν οδυνηρές, εκτιμούν οι ειδικοί του ΔΝΤ σύμφωνα με το Spiegel:  Το περιοδικό κάνει λόγο για εμπιστευτικό non paper που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο στο ΔΝΤ με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την αποχώρηση από το ευρώ». 

ΠΕΡIΣΣΟΤΕΡΑ για το δημοσίευμα του Spiegel  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: