"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Αγορά αγαθών ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας - Αντε και στα δικά μας με τους γραφικούς που μπλέξαμε...

Στις σημαντικές ελλείψεις προϊόντων στη Βενεζουέλα αναφέρεται το BBC παρουσιάζοντας οδοιπορικό του ανταποκριτή του από το Καράκας.
Ο ίδιος καταγγέλει ότι εμποδίζουν τους δημοσιογράφους να μαγνητοσκοπούν τα άδεια ράφια, ενώ έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στους καταναλωτές ώστε να αγοράζουν τα λιγοστά αγαθά σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του δελτίου ταυτότητας.


«Αν για παράδειγμα ο αριθμός της ταυτότητας λήγει σε 0 τότε μπορεί κανείς να σταθεί στην ουρά την Δευτέρα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι το γάλα ή το σαπούνι θα είναι εκείνη την μέρα διαθέσιμο».

Η Βενεζουέλα όπως αναφέρει το δημοσίευμα κατηγορεί την Αμερική και την Ευρώπη για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει και εκτιμά ότι θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία της, ενώ την ίδια ώρα ο λαός συνεχίζει να στέκεται στις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα για να αγοράσει βασικά αγαθά.


(Η σειρά στις ουρές αρκετές φορές αναγράφεται στα χέρια)


 «Ο κόσμος ξυπνά νωρίς το πρωί για να εξασφαλίσει μια καλή θέση στις ουρές, ακόμα ανταλλάσουν μηνύματα ο ένας με τον άλλον για να ενημερώσουν για την ώρα αναμονής σε κάθε ουρά. Στέκονται εκεί για να εξασφαλίσουν γάλα, καφέ, ζάχαρη, καλαμποκάλευρο, λάδι, σαπούνι ακόμα και χαρτί υγείας», αναφέρει o ανταποκριτής του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: