"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η Εφορία θα ζητάει μαζί με το Ε9 και λιπομέτρηση


Η κυβέρνηση, λέει, θα φορολογήσει τις τροφές με λίπος. Αρα ωφελημένοι θα είναι όσοι τρέφονται με μαρούλια, φιλέτα, ψάρι στον ατμό, σούπα χελιδονοφωλιές και άλλες ευγενείς τροφές. Μοντέλα, ανορεξικοί και πλούσιοι θα χειροκροτήσουν τη νέα πολιτική. Τα πιτόγυρα, τα σπληνάντερα, οι παπάρες στη φασολάδα και ο σκεμπές από μπίρες και πανσέτα θα θεωρούνται τεκμήριο, σαν να κατέχεις Κάντιλακ και εξοχικό στη Μύκονο με πισίνα και μπάτλερ. Κι ό,τι αρνί και κοκορέτσι φάτε αυτό το Πάσχα, αδέρφια. Του χρόνου τη σούβλα σας θα τη βιντεοσκοπούν part time εφοριακοί, Σουηδέζες και Γερμανοί που θα βάζουν τη μικροκάμερα στην αγκράφα του πέδιλου με την άσπρη βαμβακερή κάλτσα.


Πληροφορίες λένε ότι στα ψηλά σαλόνια στόχος του ευφάνταστου μέτρου είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, διότι ο Σαμαράς είναι στέκα και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ είναι χλεμπονιάρηδες.


 
Πιθανώς, βέβαια, να μειοψηφήσει ο Τσουκαλάς, που το θεωρεί πισώπλατη συντροφική μαχαιριά. Περιουσία ολόκληρη κρύβει κάτω από το Lacoste.
 
 
Στις εφορίες θα μπουν ζυγαριές και λιπομετρητές, και οι φορολογούμενοι θα περνούν από το ζυγιστήριο και μετά θα πηγαίνουν στον ελεγκτή με το ζυγολόγιο και τη λιπομέτρηση στο χέρι, μαζί με το Ε9. Λες και το 'ξερα, έχασα 20 κιλά, αλλιώς την είχα βαμμένη και δεν θα μου φτάνανε οι 100 δόσεις. Ο δε Πάγκαλος θα ζητήσει ίδια ρύθμιση με τα δάνεια της επαναστατικής κυβέρνησης του 1821, που τα ξοφλήσαμε, νομίζω, τη δεκαετία του '80. Ο δε πλέον φανατικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ / Weight Watchers είναι πια ο Στάθης Ψάλτης.


Αυτή η πολιτική είναι η φυσική συνέχεια του λιτού βίου που μας είχε εξαγγείλει ο Βαρουφάκης, αποκηρύσσοντας και τα Cayenne πριν πάει στη Ράτκα για αχινοσαλάτα. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν ότι πίσω από τα χλιδάτα τζιπ κρυβόταν ο πραγματικός στόχος: τα σουβλατζίδικα, η γουρνοπούλα, τα γλυκάδια και οι πέτσες από το αρνί, το παστίτσιο και ο κόκκορας με χοντρά μακαρόνια.

 

Σε μια εποχή που αρκετοί συμπολίτες μας βιώνουν ανθρωπιστική κρίση είναι όντως πολύ μεγάλη πετυχεσιά να φορολογήσεις τις τροφές με περισσότερο λίπος, αυτά που τρώνε οι φτωχοί, οι απλοί άνθρωποι. Είναι όντως μια πολύ large, αριστοκρατική θεώρηση των πραγμάτων από τη σινιέ Αριστερά.

 
 
Γιατί ο άνεργος να πηγαίνει και να στουμπώνει με δυο σουβλάκια με διπλή πίτα και μια μερίδα πατάτες τηγανητές; 

Θα ζητήσουμε ανέμελα μερικά πρόσθετα κονδύλια για να φτιάξουμε συσσίτια με βραστά λαχανικά, ψητό σολομό και μια φέτα ψωμιού σικάλεως. Λέτε να αρνηθούν οι παλιόφραγκοι και οι σκληρόκαρδοι Αλαμανοί;
 

Υπάρχουν σκέψεις να επιδοτούνται οι πιλάτες, αλλά περιμένουμε την επόμενη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων με τους συντρόφους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Θα απλώσουν τα χαρτιά τους στο στρογγυλό στρώμα νερού και θα ξύσουν την γκλάβα τους για το αν θα εγκρίνουν τέτοιες παροχές.


 
Ο αθλητικός βίος και η υγιεινή διατροφή, όταν πρέπει να δουλεύεις σκληρά και όχι να κάνεις catwalk στις πασαρέλες, κοστίζει. Ετσι κι αλλιώς, όμως, η οικοδομή από τον πάτο πήγε «πρώτη φορά αριστερά» στα τάρταρα, οπότε οι οικοδόμοι θα το ρίξουν κι αυτοί στα μαρουλόφυλλα και στο βραστό κοτόπουλο στήθος. Το «φάε λάδι κι έλα βράδυ» θα θεωρείται πλέον προτροπή σε φοροδιαφυγή και, μαζί με τα στούντιο του παράνομου έρωτα, θα ανθήσουν και τα κρυφά κεμπαμπτζίδικα, όπου θα μπαίνεις με συνθηματικό και πολύ καχύποπτη «πόρτα». Κι επειδή οι Ελληνες το 'χουμε το παράνομο στο αίμα μας, θα φτιαχτούν οι πρώτες εγκληματικές οργανώσεις που θα διακινούν πηχτή, λουκάνικα Τρικάλων και στάκα από τ' Ανώγεια.
 

Αυτό, πάντως, που δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε είναι ότι η κυβέρνηση έχει φαντασία: 


Μπορεί να εξαέρωσαν τη ρευστότητα, τα φορολογικά έσοδα να ρέουν σαν το νερό στον Κηφισό τον Αύγουστο με καύσωνα, αλλά έχουν θηλυκό μυαλό και η κούτρα τους κατεβάζει ιδέες μπερκέτι, που μαζί με τον γιακά του καπετάν Βαρούφα, δίνουν τροφή στα ΜΜΕ και στο πόπολο για ν' ασχολούνται. Ετσι, για λίγο δεν βλέπουμε τον τοίχο που πάμε με χίλια και τη σταδιακή ολική έκπτωση της χώρας, από την αξιολόγηση έως τη δημόσια τάξη και τη λαθρομετανάστευση. Πιστεύω δε ότι αρκετοί φίλοι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα κατάλαβαν προχθές ότι η έντονη διαφωνία μου για την υπερψήφιση της Κλάραμπελ για τη θέση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων είχε βάση. Η πρόταση μομφής στο πρόσωπό της είναι πλέον μονόδρομος, εκτός εάν θέλουμε να βιώσουμε κι άλλες μαγικές στιγμές από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μαντάμ προέδρου. 
 

Σε λίγο θα τους ζητήσει να λένε μόνο «στα φουστάνια που φοράω», ν' απλώσουν το χέρι για να τους τιμωρήσει με τον χάρακα και να τους στείλει να κάνουν τον πελαργό στη γωνία, αν πουν τους λαθρομετανάστες... λαθρομετανάστες και όχι «τα αγαπημένα απρόσκλητα σουνίτικα αδέρφια μας, που ήρθαν να δώσουν χρώμα στη μουντή ζωή μας».

 
 
Κι αν με τις αναφορές μου σας έκανα να πεινάσετε, δεν θέλω να θεωρηθεί η συμπεριφορά μου υπονομευτική του κυβερνητικού έργου. Και προσέξτε, διότι η Βαλαβάνη σάς βλέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: