"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Αλέξη και συντρόφια τα μάθατε τα νέα??? - Στρατός και ουρές χιλιομέτρων στα άδεια σουπερμάρκετ !!!

Τον στρατό επιστράτευσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προκειμένου να αποτρέψει πιθανά επεισόδια λόγω των τραγικών ελλείψεων που παρουσιάζουν πλέον τα καταστήματα της χώρας.



Τα σούπερ μάρκετ αποκαλούνται πλέον έτσι μόνο... κατ' ευφημισμό καθώς οι Βενεζουελάνοι αναγκάζονται να κάνουν ουρές τετραγώνων πριν από την ανατολή του ηλίου για να μπορέσουν έστω και να μπουν σε ένα από αυτά για να βρεθούν μπροστά σε άδεια ράφια.
 


Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες Βενεζουελάνων στο Twitter, μάλιστα, ο στρατός επεμβαίνει όταν αγανακτισμένοι πολίτες φωτογραφίζουν τις τεράστιες ουρές προκειμένου να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στα social media, αποσπώντας τους τις κάμερες ή το κινητό ή, σε κάποιες περιπτώσεις, συλλαμβάνοντάς τους.

 


Η έλλειψη ξένου συναλλάγματος επιδεινώθηκε από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και οδήγησε σε ελλείψεις εισαγωγών από χαρτί τουαλέτας μέχρι μπαταρίες αυτοκινήτων. Ακόμη και το γάλα βρίσκεται σε έλλειψη.


Οι αρχές της χώρας πάντως εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα: 
«Μην απελπίζεστε, υπάρχουν προϊόντα για όλους, χρειάζεται όμως υπομονή», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η υπουργός εσωτερικών, Μάρμεν Μελέντες.
 

Κι όλα αυτά ενώ ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνεχίζει τα ταξίδια του στο εξωτερικό προς αναζήτηση πόρων, με τελευταίο σταθμό τη Σαουδική Αραβία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: