"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - Βόμβα από τον Π. Μελά: «Χρειάζονται άλλες δύο ψηφοφορίες για να φτάσω το 20%-80%»

Θέμα αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έθεσε αργά χθες το βράδυ ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το αιτιολογικό ότι η τριπλή ψηφοφορία αλλοιώνει την ποσόστωση της βούλησής του


Σοβαρή συνταγματική εμπλοκή προκύπτει ύστερα από το αίτημα του βουλευτή Παναγιώτη Μελά, για προσθήκη δύο ακόμα ψηφοφοριών, ώστε να αποτυπωθεί με ακρίβεια το ποσοστό υποστήριξής του στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μελάς, εξερχόμενος χθες από τη Βουλή, δήλωσε ότι είναι υπέρ του Σταύρου Δήμα κατά 80%, οπότε η αρνητική ψήφος του το βράδυ της Τετάρτης, εκπροσωπούσε το 20% της στάσης του, ενώ στις επόμενες ψηφοφορίες θα είναι θετικός.


Όμως, σύμφωνα με την έντστασή του, με τρεις μόνο ψηφοφορίες, το χθεσινό «Παρών» του βουλευτή, δίνει ποσοστό 33.3% άρνηση αφού ακόμα κι αν ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στις επόμενες δύο ολομέλειες, η θετική του στάση, δεν θα ξεπεράσει το 66.6%.
 

Όπως τόνισε στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Μελάς, για να αποτυπωθεί σωστά η ποσόστωση 20%-80% της βούλησής του, πρέπει να ψηφίσει μια φορά «Παρών» και άλλες τέσσερις «Σταύρος Δήμας». 


«Συνεπώς μου λείπουν δύο «Σταύροι Δήμες» ακόμα», κατέληξε.


Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, η αγάπη του συγκεκριμένου βουλευτή για τα ακριβή ποσοστά, έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν:  

Π.χ., δεν έχει καταφέρει να παρακολουθήσει ποτέ ένα ολόκληρο επεισόδιο της σειράς 50-50, αφού κλείνει πάντα την τηλεόραση στη μέση του επεισοδίου.


Επίσης, από τότε που ανακοινώθηκε το ποσοστό 15% ανεπάρκειας στην αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, φροντίζει το 15% του χρόνου του ως βουλευτής, να είναι ανεπαρκής.


Τέλος, μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με το θέμα της ποσόστωσης ένα προς τρία που αφορά στη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια, καθώς για να ανταποκριθεί, εμφανίζεται το 1/3 της θητείας του, ντυμένος γυναίκα.
 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: