"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο φερετζές της Μαφίας


Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Το ωραιότερο κόλπο της ημεδαπής τάχα ελίτ, στην ουσία αλήτ, για να κρύβει τις πομπές της

Φυσικά και ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων έγινε επί Σημίτη. Εννοείται ότι χρησιμοποιήθηκε για να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Είναι αυτονόητο ότι βολεύει τους ελληνόφωνους Ντίλιγκερ με τα ακριβά κοστούμια να δείχνουν «κύριοι» ακόμα κι όταν διώκονται για κακουργήματα. Σίγουρα τη χρυσοπληρώνουμε για το τίποτα.  

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι ουδόλως προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολλών (ανά 10 λεπτά κουδουνίζει το κινητό μας για να μας πουλήσουν διάφορες προσφορές εταιρίες που... δεν μας γνωρίζουν).  

Δεν χρειάζεται να γίνει μνεία στο πόσο δυσκολεύει τις διωκτικές Αρχές να μαγκώσουν τον κάθε καταζητούμενο. Οίκοθεν νοείται ότι είναι οργουελικού τύπου και ο νόμος για τα δεδομένα και η «ανεξάρτητη αρχή» που τα «προστατεύει».

Ο βιαστής της γειτονιάς, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα της κοινωνίας. Ο δολοφόνος το ίδιο. Ο έμπορος ναρκωτικών, όπλων και λευκής σαρκός. Ολοι οι πυλώνες της σύγχρονης και παλιάς παρακμής βρίσκονται εκτός των ραντάρ των πολλών. Τα ονόματά τους αντικαθίστανται από ηλικίες. Ο 26χρονος, ο 42χρονος, η 50χρονη. Οι αστυνομικές στήλες των εφημερίδων δεν έχουν ειδήσεις, απλούστατα, επειδή δεν έχουν ονόματα.


Και τα λαμόγια μεγάλου βεληνεκούς γλιτώνουν από την αδιακρισία των πολιτών. Είτε είναι πολιτικοί είτε τραπεζίτες ή άνθρωποι της «τέχνης» και της «κουλτούρας» ή δημοσιογράφοι, εκδότες, μπετατζήδες και παραγιοί των ξένων πρεσβειών. Να τους ηχογραφήσεις να λένε τέρατα, απαγορεύεται. Να κάνουν τέρατα, επιτρέπεται. Αν θέλεις να αποδείξεις νόμιμα ότι είναι απατεώνες, λαδιάρηδες, βδελύγματα της ερημώσεως, δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να τους πείσεις να σου υπογράψουν μια δήλωση του νόμου 105 ότι είναι οι χειρότεροι των χειροτέρων.

Είναι ωραίο στην Ελλάδα να έχεις τη δυνατότητα να νομοθετείς. Σου την παρέχουν κάθε τόσο εκατομμύρια κορόιδα κι εσύ για να τα ευχαριστήσεις στρέφεις τους νόμους εναντίον τους. Ωραίο είναι επίσης να τηρούνται τα προσχήματα με τους ισχυρούς και να είναι απροσχημάτιστη η φάπα, όταν προσγειώνεται στον σβέρκο των ανίσχυρων.

Ωραία περνάμε: 
 
Αν μη τι άλλο, είμαστε απολύτως ελεύθεροι να συμφωνούμε με ό,τι πράττουν και λένε οι δεσμώτες μας. Και η καθημερινότητα στη σωσμένη πατρίδα μας έχει απ' όλα:  
 
Λίγο ξενοκρατία, περισσότερη αφραγκία, πλεονάζουσα κατάθλιψη, πρωτογενές πλεόνασμα σε θανατικά κι ασθένειες, όλα καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: