"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Εκτος από τα δόντια της μαντάμ Μέρκελ έτοιμος να τρίξει και τα δόντια του Νταβούτογλου ο Alexis !!! - Aνοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για να τον προειδοποιήσει πως θα καταργήσει την επιθετικότητα της Αγκυρας "με ένα νόμο - ένα έρθρο"...

Ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνοτουρκικά προσδίδει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε σαφές από την πρόσφατη ομιλία του Αλ. Τσίπρα ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και από την αισθητή κινητικότητα εν όψει της παρουσίας του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμη ζητηθεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθεί τις επόμενες ημέρες - αναλόγως φυσικά και των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και με κάθε ευκαιρία προτάσσει την αναγκαιότητα αποκλιμάκωσης.
 
Αναφέρουν μάλιστα κορυφαία πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θεωρούν επιτακτική την ανάγκη αποκατάστασης του διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας, με βάση πάντως τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ως προς την ατζέντα ενός τέτοιου διαλόγου ρωτήθηκε την Πέμπτη ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι σε ένα τραπέζι συζητήσεων θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται πολλά ζητήματα. «Σε έναν διάλογο ο καθένας βάζει τα ζητήματά του», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου σπεύδοντας πάντως να τονίσει ότι «σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε ζητήματα που αφορούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: