"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Από τεστ παρθενίας περνούν οι υποψήφιες αστυνομικίνες

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές νεαρών γυναικών από την Ινδονησία που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στην αστυνομία: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν στην Ηuman Rights Watch (HRW), υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας για να διαπιστωθεί το «ήθος» τους.
 

Αν και η εξέταση δεν είναι απαραίτητα τμήμα της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, η αναφορά δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εφαρμόζεται.
 

Οι κοπέλες μιλούν για «μειωτική. προσβλητική διαδικασία». Η εξέταση γίνεται με ψηλάφηση με δύο δάχτυλα.
 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας, η παρθενία για τις γυναίκες υποψηφίους αναφέρεται ως προαπαιτούμενο. Παντρεμένες υποψήφιες, όπως και γενικά μεγαλύτερες των 22, αποκλείονται.
 

Δεν διευκρινίζεται εάν και πώς διαπιστώνεται η παρθενία των υποψηφίων. Στο παρελθόν, η διοίκηση της αστυνομίας είχε αναφέρει πως η πρακτική της εξέτασης είχε «εκλείψει».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται η HRW, η εφαρμογή της εξέτασης συνεχίζεται. Από τα περίπου 400.000 της αστυνομίας στη χώρα, οι γυναίκες αποτελούν το 3%, επίπεδο που η Τζακάρτα στοχεύει να αυξήσει στο 5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια: