"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ζόμπι εναντίον Βρυκολάκων


Στο Παρίσι διαπραγματεύονται, για το μέλλον της χώρας στην οποία κατοικείς, ο Χριστόδουλος ο Λαζαρίδης με τον Χρήστο τον Πρωτόπαππα

 Στο μέλλον θα διαπραγματευτούν και ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης με τον Πάνο τον Σκουρλέτη. Μπορεί και με τον Τέρενς τον Κουίκ.

Αυτή η αισιόδοξη εισαγωγή, η οποία νομίζω πως απαντά μια και καλή στην ερώτηση «και τι να το κάνω το διαβατήριο;», είναι στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που κανείς χρειάζεται να πει αν θέλει να περιγράψει την Ελλάδα του 2014 και βαριέται να μιλάει πολύ ώρα

Αν πάλι έχει όρεξη και έχει βρεί ακροατήριο που να του αρέσει ο συνδυασμός θρίλερ και κωμωδίας σε ταινία όπου δεν υπάρχουν καλοί και απλώς τα ζόμπι συναγωνίζονται με τους βρυκόλακες, υπάρχουν και μερικά άλλα, ακόμα πιο αισιόδοξα. Υπάρχει, παραδείγματος χάριν, αυτός ο υπέροχος αντιπρύτανης του ΑΠΘ ο οποίος ζήτησε να εφαρμόζονται οι κανόνες με τη φράση «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας» αποδεικνύοντας πως δεν έχει και πολλές διαφορές από τα κομματοκούταβα που μπερδεύουν την εφαρμογή των κανόνων που δεν τους αρέσουν με χούντα. Και για τους δύο οι κανόνες είναι ολοκληρωτισμός.
image
Υπάρχει κι εκείνος ο φοιτητής που άδειασε μια σακούλα σκουπίδια στο γραφείο του Άρχοντα Δικαιοφύλακα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής (αλήθεια είναι όλο αυτό, το βρήκα στο βιογραφικό του) Φορτσάκη, φωνάζοντας, με εκφορά λόγου λαχαναγορίτη σε παράκρουση, πως το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι σκουπίδι, κερδίζοντας πολλούς πόντους συμπάθειας για την γενναία αυτοκριτική του.
image
Όμως τα αισιόδοξα σημάδια δεν σταματούν εδώ. Είναι κι άλλα αυτά που δείχνουν πως η Ελλάδα, κάθε μέρα που περνάει, αλλάζει προς το καλύτερο. Μιλάω φυσικά για την, δηλωμένη πλέον, πρόθεση της Θεοδώρας της Τζάκρη να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναφέρει τον σοσιαλισμό. Μια πρόθεση που πρέπει να πω πως ενώ με χαροποίησε δεν με εξέπληξε καθόλου: Αφενός επειδή η Θεοδώρα Τζάκρη πάντα πίστευε στους Παπανδρέου. Και στον Αντρέα πίστεψε και στον Γιώργο πίστεψε και δεν μπορεί, επειδή δεν είναι κανένα κορόιδο, παρά να πιστέψει και στον Αλέξη. Αφετέρου, επειδή πάντα, ακόμα κι όταν η ανάγκη για ένα σταθερό εισόδημα την ανάγκαζε να ψηφίζει το μνημόνιο, φρόντιζε να δείχνει πως στην πραγματικότητα είναι αριστερή φορώντας πάντοτε γόβες με σόλες πιο κόκκινες κι από την κόκκινη σημαία που έχει στην καρδιά του ο Αλέξης ο Μητρόπουλος. Ο γνωστός αριστερός – θυμίζω πως πάντοτε κάθονταν από αριστερά του Αυτιά - ο οποίος, επειδή ούτε αυτός είναι κανένα κορόιδο, εξηγεί το γιατί δεν πρέπει τώρα να ψηφιστεί η απλή η αναλογική. Και πάρα πολύ σωστά τα λέει, καθώς είναι κρίμα τη στιγμή που οι Συριζαίοι που δεν είχαν προλάβει να πάνε ΠΑΣΟΚ και οι Πασόκοι που πρόλαβαν να πάνε ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για εξουσία, να πρέπει να τη μοιραστούν με τα άλλα παιδάκια.
image
Και συνεχίζω αισιόδοξα όπως ξεκίνησα με τα καλά νέα για την ενημέρωση. Ο βουλευτής της Νέας της Δημοκρατίας, πρώην υπουργός του Κυβερνητικού Πολιτισμού και της Άμυνας, ο Πάνος ο Παναγιωτόπουλος, ο γνωστός Κόκκινος Πάνος, ο δημοσιογράφος που θα μείνει αξέχαστος για την προσπάθεια του να εξευτελίσει σε ζωντανή μετάδοση τον Βασίλη τον Λεβέντη, ο άνθρωπος που πιστεύει πως αν στέκεσαι με το πηγούνι προς τα πάνω φαίνεσαι ψηλότερος, ξεκινάει την εκπομπή με τίτλο «Χώρα εν Καμίνω» (στο σημείο αυτό νομίζω πως οφείλω να διευκρινίσω πως το κείμενο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε καμπάνια κατά των ναρκωτικών). Η εκπομπή θα προβάλλεται στο κανάλι του Γιώργου του Κουρή. Του ανθρώπου που γκρέμισε τον Καραμανλισμό, που ζητά λαϊκό δικαστήριο για τα μέλη της κυβέρνησης του Κοκκινόπανου και στον ελεύθερο του χρόνο κάνει αγωγές σε ανθρώπους που έχουν το θράσος να τον παρομοιάσουν με κατσαρίδα και πολύ καλά κάνει γιατί όσο και αηδιαστικά να είναι τα συγκεκριμένα κατοικίδια δεν μπορεί κανείς να τα υποβιβάζει στο επίπεδο του εκδότη της Αυριανής ατιμώρητος.
image
Εννοείται πως όλα τα παραπάνω, τα πολύ αισιόδοξα, δεν πρέπει να μας κάνουν να ξεχνάμε την παράγραφο με την οποία ξεκίνησα και η οποία νομίζω αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως όποιος κι αν επικρατήσει σ’ αυτήν την ατελείωτη μάχη του κακού με το κακό, τα Ζόμπι ή οι Βρυκόλακες, το μέλλον διαγράφεται τόσο λαμπρό που όποιος δεν φορά τα γυαλιά του ηλίου του θα τυφλωθεί. Επαναλαμβάνω λοιπόν για να μην ξεχνιόμαστε:
Στο Παρίσι διαπραγματεύονται, για το μέλλον της χώρας στην οποία κατοικείς, ο Χριστόδουλος ο Λαζαρίδης με τον Χρήστο τον Πρωτόπαππα. Στο μέλλον θα διαπραγματευτούν και ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης με τον Πάνο τον Σκουρλέτη. Μπορεί και με τον Τέρενς τον Κουίκ. 

Και μπράβο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: