"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ: Αιωνόβια αντικρίζει για πρώτη φορά τον ωκεανό!!! - Δεν είχε ποτέ το χρόνο ή τα χρήματα για να πάει σε παραλία !!! (VIDEO)

Βίντεο: Αιωνόβια αντικρίζει για πρώτη φορά τον ωκεανό Μόλις λίγες εβδομάδες προτού γίνει 101, η Ρούμπι Χολτ αντικρίζει για πρώτη φορά στη ζωή της τον ωκεανό.
 

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε ένα αγρόκτημα στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, καλλιεργώντας βαμβάκι και όπως δήλωσε δεν είχε ποτέ το χρόνο ή τα χρήματα για να πάει σε παραλία.


«Έχω ακούσει ανθρώπους να μιλούν για τον ωκεανό και για το πόσο εκπληκτικός είναι, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τον απολαύσω κι εγώ», δήλωσε.
Η στιγμή όμως έφτασε με ένα ταξίδι στον Κόλπο του Μεξικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Οι διακοπές της κυρίας Χολτ χρηματοδοτήθηκαν από το κέντρο υποβοηθούμενης διαβίωσης όπου ζει με τη συνδρομή μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εκπληρώνει ευχές σε ηλικιωμένους και ονομάζεται «Wish of a Lifetime».

Όπως δήλωσε δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τόσο μεγάλο όσο ο ωκεανός, αλλά περιέγραψε τον καιρό του Νοεμβρίο ως «κρύο».

Ο Μαρκ Ντέιβις, ο διευθυντής του κέντρου όπου μένει η Χολτ δήλωσε πως δύο υπάλληλοι συμπλήρωσαν την αίτηση γι' αυτήν όταν τους είχε πει πως θα ήθελε να δει τον ωκεανό για πρώτη φορά.
Βίντεο: Αιωνόβια αντικρίζει για πρώτη φορά τον ωκεανό


«Μάλωναν με νεροπίστολα έξω στην αυλή το καλοκαίρι και η συζήτηση ήρθε στη θάλασσα όπου τότε είπε στους υπόλοιπους πως δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της τη θάλασσα» δήλωσε ο διευθυντής. «Όταν φτάσαμε λοιπόν εκεί, έδειχνε με το χέρι της τον ωκεανό και είχε μείνει απλά άφωνη».

Βίντεο: Αιωνόβια αντικρίζει για πρώτη φορά τον ωκεανό
Η κυρία Χολτ, που έχει 4 παιδιά, ήταν πάντα πολύ απασχολημένη εργαζόμενη στο αγρόκτημα ή σε ένα εργοστάσιο πουκαμίσων ενώ η οικογένειά της δεν είχε ποτέ αρκετά χρήματα. Είχε φύγει από το Τενεσί μόνο μία φορά στη ζωή της.
Για να επισκεφτεί την παραλία έκανε 400 μίλια: 


Μεταφέρθηκε στην παραλία με τη βοήθεια μιας μηχανοκίνητης αναπηρικής καρέκλας ειδικά σχεδιασμένη για να χρησιμοποιείται σε άμμο και με την στήριξη των εργαζομένων στο κέντρο φροντίδας στάθηκε όρθια και βούτηξε για πρώτη φορά στη ζωή της τα δάχτυλά της στο νερό.
«Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην πατρίδα» δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: