"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


OΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Τηλεκατευθυνόμενο τανκ παρουσιάζουν οι Ρώσοι

 Ενα νέας γενιάς άρμα μάχης θα επιδείξει η Ρωσία σε «πολύ περιορισμένο περιβάλλον» στην 9η διεθνή έκθεση Ρωσικών Οπλων από 25-28 Σεπτεμβρίου στο Νίζνι Ταγκίλ, στα Ουράλια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ιγκορ Σεβαστιάνοφ, υποδιευθυντής του ρώσικου μονοπωλίου εξαγωγής όπλων Rosoboronexport. Το νέο άρμα μάχης θα ενταχθεί σε στρατιωτικές μονάδες εντός του 2015.

Ο πύργος πυρός του άρματος λειτουργεί χωρίς μεσολάβηση ανθρώπου, είναι τηλεκατευθυνόμενος από προσωπικό το οποίο βρίσκεται μακριά, χωρίς να υπάρχει έστω οπτική επαφή. 
Ενας άλλος «νεοτερισμός» στο νέο άρμα μάχης  είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης και αυτόματου ελέγχου, το Armata, στο οποίο πρέπει να υπακούει το τανκ.

Πρόκειται για μια «μοριακή, ηλεκτρονική βάση μάχης» η οποία «υποστηρίζει και ελέγχει» αυτοκινούμενα πυροβόλα, τροχοφόρα ναρκοκαταστροφής, αυτοκινούμενα φλογοβόλα, αυτοκινούμενες γέφυρες και άλλα «βαριά μηχανικά πολεμικά μέσα», δήλωσε ο Σεβαστιάνοφ.

Το σύστημα Armata βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών και αναμένεται να αρχίσει η παράγωγή του τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Αλεξάντρ Σεβτσένκο, διοικητής των Ρωσικών Μονάδων Τανκς.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: